Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zauważyłem - od nowości, auto kupione w salonie, bezwypadek, iż przy zamykaniu klapy (kombi) jest słyszalny brzdęk, trzask jakby zamykał ktos klape w jakims starej wołdze. W innych autach zwłaszcza premium przy zamykaniu jest mily odgłos,a ty jakby ktos miedzy klape a tapicerke pek kluczy wrzucił i sie talepay przy zamykaniu. Podkleiłem juz tablice rejestracyjna bo myslalem ze to ona stuka, ale moze poprawilo sie o 10%, moze wygluszyc, co poponujecie i czy tez macie taka przypadlosc?
Opublikowano
Też u mnie szału nie ma - poza tym klapa chodzi głośno i dość ciężko. Poza tym ostatnio przestała się "dociągać" - czasami jest w pozycji już zamkniętej, ale jeszcze się rusza - trzeba ją z powrotem kawałek podnieść i mocniej dopchnąć.
  • Zarejestrowani
Opublikowano

Mam dokladnie tak samo, tylna klapa wali jak by sie drzwi w żuku zamykała, i czesto jest tak ze niby jest zamknieta i wzystko cacy ale najade na jakas nierownosc i od razu sie lampki w bagazniku zapalaja i krzyczy ze pokrywa otwarta musze wtedy wysiasc i porzadnie walnac zeby sie zamknelo. Widac taka ich uroda...

A czy u Was też tak głośno coś z tyłu ( koło bagaznika) trzeszczy na nierównościach i bardzo słuchać głuche uderzenia po wjechaniu np na studzienke ??

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

Właśnie siedzę w ASO i czekam na auto i przed chwilą oglądałem nową trójkę touring - ma dokładnie te same objawy z klapą co opisujemy - a to nowe auto. Zatem nic złego się u nas nie dzieje.

Jeśli chodzi o hałasy na nierównościach to ja takich u siebie nie doświadczam - jedynie w przednich drzwiach coś mi gruchocze i na razie jeszcze nie wiem co to :(

Opublikowano
Tak sie zastanawiam, czy nie zdjac tapicerki z klapy i moze sprobowac wygluszyc, zdejmowal juz ktos, wie jak i od czego zaczac?
Opublikowano
Ja zdejmowałem tą maskownicę filcową - pod nią jest wygłuszenie :| Reszty nie demontowałem - wątpię czy to coś da...