Skocz do zawartości

E30 M20B20 Remont Czy Wymiana???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,pisałem we wcześniejszym poście odnośnie nowego serca dla mojego e30 i mam teraz wątpliwości, czy kupić używany silnik za 1200-2000zł + montaż, i mieć niepewność czy znów nie będzie awarii, bo zawsze może być powtórka, czy wydać ~2000 zł za remont silnika : planowanie, szlifowanie, wymiana panewek, uszczelniaczy zaworowych itp, czy ktoś remontował w swojej Buni silnik? jakie poniósł koszta? pozdrawiam
Opublikowano
Trudno powiedziec co jest lepszym rozwiazaniem. Ja zrobilem remont ktory wykonczyl mnie nie dosc ze psychicznie to jeszcze kasowo. włożylem 2 klocki i powiem szczerze ze jakbym mial to robic jeszcze raz to bym wolal kupic drugi. W moim przypadku mechanik okazal sie byc wiekszym kretem niz ustawa przewiduje. Wstawilem auto na warsztat na poczatku grudnia. mial byc 16.12 gotowy i dopiero wczoraj go przyprowadzilem do domu. Trafil mi sie kiedys w wawie motor za 900 z mozliwoscia wymiany na miejscu. Dzis bym sie nie zastanawial i go wymienil na inny.
WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.