Skocz do zawartości

Wtyczka silniczka regulacji świateł - problem.

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam.

Dzisiaj stwierdziłem że odpadł mi jeden przewód od tej wtyczki. Pewnie ze starości izolacja stwardła na kabelku i się przełamała. Rozebrałem ten wtyk, przychodzą tam 3 przewody. Każdy z niech to jak by fajka ale jest zalana i nierozbieralna ale te trzy fajki można wyjąc z właściwego wtyku który jest tak jak by obudową. Czy ktoś się orientuje jak to w ogóle wygląda z zakupem takiej złączki /fajki/ bo skoro jest nierozbieralna to jak ją wpiąc do wiązki? Przecież chyba nie jest to w całości kabelek z całą wiązką?!

I druga sprawa czy te fajki to patent złączek BMW czy spotkał się ktoś z tym w innych autach.

Pozdrawiam.

Opublikowano
w serwisie kupisz praktycznie każdą wtyczke i piny do niej.Jeśli nie będzie to napisz do mnie na priv może gdzieś znajde silniczek z kawałkiem instalacji
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to wiem że kupisz, problemem jest tylko to że akurat te wtyki są zalewane i nie możliwości dostania się do pina, inaczej po prostu bym to przelutował ale przewód ułamał się przy samym plastiku. Tak sobie myśle żę serwis może mieć taki złączki ale jedynie z kawałkiem przewodu no bo chyba nie z całą wiązką :|

Co do silniczka, to jeżeli byś miał silniczek do E36 i do tego wtyk z kawałkiem instalacji to może bym reflektował na całość po przystępnej cenie. ;) Byle silniczek był BOSH-a bo taki mam tam teraz i taki jest przy drugiej lampie :)