Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem ze takie tematy byly na forum ale kazdy pisze ze nie dziala wogole albo dziala jak kilka razy nacisnie sie guzik.

W moim BMW jest tak,

Wszystko dizlalo kilka tygodni az raz nie zadzialalo wiec wzialem 2 kluczyk i tesz nic.

1 z kluczykow rozprulem i lezy w polce w czesciach, uzywam teraz tylko jednego.

Problem:

2 dni temu musialem otwozyc auto recznie alarm wyl jak szalony o 11 w nocy, po chwili zgasl i pojechalem, zamknalem auto przekrecajac kluczyk i poszedlem spac.

Rano wstaje naciskam kluczyk no i drzwi otwarte.

Za 5 minut chce zamknac i nic nie dziala.

Przejechalem BMK-a wieczorkiem z 40 km i dalej kluczyk nie otwiera ani nie zamyka,

Dzis rano :

kilka razy otwozyl kilka razy zamknal a teraz popoludniu znowu nie dziala.

Mozna zwariowac.

Co zauwazylem:

komputer zmienil mi jednostki wyswietlane w l/100km na MPG tak jak bylo jak kupilem auto, Przykrecil basy w radyjku.

2 tygodnie temu kolo lusterka wewnetrznego bylo mokro, woda kapala /tylko raz tak sie zdarzylo/

#

moze antena na dachu/pletwa rekina/ nie jest doklejona, moze tamtendy dostala sie gdzies woda.

Autko ma przejechane 80000mil, serwisowane w BMW UK od nowosci.

Co wy na to??

Opublikowano
siemasz,dokladnie mialem ten sam problem wiec postanowilem oddac auto do service.Wszystkie informacje ktore zebralem na tym forum sie potwierdzily czyli trzeba bylo wymienic cos co przesyla fale z kluczyka do nadajnika,niewiem jak to napisac po polsku bo mieszkam a Anglii.Zaplacilem za wymiane tego urzadzenia plus montaz £357 i teraz kluczyk dziala bez problemowo,nawet z bardzo dalekka,lacznie z otwieraniem bagaznika;) good luck!!!
The ultimate driving machine.....B.M.W///M SPORT
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odczytaj błedy to będziesz wiedział o co chodzi. Pewnie coś z modułem CAS sie dzieje i dlatego wariuje. Możliwe, że regulator napięcia już pada i auto głupieje jak dostanie strzał z wyższego napiecia ponad 15V ale to tylko czytanie z fusów. Diagnoza komputerowa prawdę Ci powie ...
Krzysztof
Opublikowano

Dzis pojechalem swiecic jajka do Exeter no i po 2 h jazdy kluczyk otwiera i zamyka zobaczymy co bedzie jotro, moze okaze sie ze bateria byla rozladowana.

Mam taka nadzieje,