Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Używając szukajki znalazłem jakieś info na temat oleju do wspomagania, ale coś mnie jeszcze dręczy.

Nie wiem jaki mam olej - poprzedni właściciel nie wiedział. Pewnie jakiś ATF (mam nadzieję), ale dokładnie nie wiem.

Poziom oleju jest bliski minimum i chciałbym trochę dolać. Nie chce mi się na razie babrać z wymianą. Czy jeśli kupię dowolny ATF to mogę go sobie wymieszać bez obaw, czy muszę się czymś przejmować?

Znalazłem opinię, że dobry jest mobil ATF. Czy ktoś ma inne zdanie na ten temat - polecicie coś innego?

Dodatkowo, czy ktoś wie, ile dokładnie oleju wchodzi? Znalazłem info, że 2l wystarczą (jak by mi się jednak zachciało wymiany).

Opublikowano

ogólnie ATF miesza się z ATF.

Ja Miałem auto zalane nie wiadomo czym (poprzedni właściciel) - jak zabrakło dolałem mobila i nic się nie stało.

Mobil trochę dorższy od reszty ale pry tych ilościach (imho) nie ma co oszczędać, a jak go dolejesz nic na pewno się stanie (na 99% w przypadku innych też).

pzdr

letki