Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupilem glosniki Hertz dcx 690 i po wmontowaniu okazalo sie ze jedna strona gra ciszej od drugiej i jakby bez górnego pasma.

Zmienilem miejscami kable (prawa strona z lewa) i dalej to samo, jeden i ten sam glosnik jest ciszej.

Nie znam sie tak dobrze na naglosnieniu, ale czy to nie uszkodzony glosnik? Czy jest to podstawa do reklamacji??

Radio to JVC kd-bt22 - jest raczej dobre - na oryginalnych glosnikach gralo ok.

Moc maksymalna 50W/kanal, ale raczej wazniejsze to 19W/RMS/kanal przy 4 omach (wiem, wiem :wink: - to z instrukcji :roll: )

Acha, głosniki montowane przez przejściówki w miejsce oryginalnych tylnich głośników

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ku pamięci, może komuś się kiedyś przyda.

Okazało się, że winne były dwie rzeczy.

Pierwszą okazała się uszczelka pomiędzy mocowaniem 6x9->bmw a głośnikiem. Wychodzi na to, że powstają tutaj duże różnice w dźwięku w zależności jak uszczelniony jest głośnik.

Druga to plastikowy dystans z kompletu z głośnikiem. Przyciskał on membranę w momencie skręcenia głośnika do przejściówki 6x9->BMW.

Reasumując, zastosowałem minimalistyczną uszczelkę i zrezygnowałem z dystansu. Efekt -> ładnie to gra i zobaczymy jak będzie grało w przyszłości, bo 1 dzień to za krótko na oceny.