Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników. Moje autko to e36 M43 1.8

Od. Ostatnio zauważyłem iż obrotomierz podczas przyspieszana jak i schodzenia z obrotów zachowuje się jak sekundnik w zegarku. Tzn ,,przeskakuje'' zamiast płynąć równomiernie po skali tarczy. Dodatkowo przy wyższych obrotach daje się wychwycić bardzo metaliczny dźwięk dochodzący gdzieś z za licznika, kokpitu... Jakby metaliczna sprężyna czy coś. Miał możektoś podobny przypadek?. Poza tym Auto przyspiesza tak jak obrotomierz pokazuje..TZN. Strzałami. Czasami też przy gwałtowniejszym wciśnięciu pedała gazu potrafi się lekko przydusić i dopiero po chwili łapie cug. Obserwuje spadek mocy. :mad2:

Opublikowano
Ja mam trochę podobnie...tzn...mam aktualnie kłopot ze spadkiem mocy...ale tylko na benzynie (na gazie jest ok)...ale również słyszałem takie delikatne, regularne stukanie, tyle, że na biegu jałowym...Odkryłeś może przyczynę u Ciebie...???????