Skocz do zawartości

Amortyzatory e90 320d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wczoraj na przeglądzie rejestracyjnym zbadano mi dwa razy amorki, raz wyszło: LP 54, PP 43, LT 46, PT 46, drugie badanie za ok. 2 godziny: LP 45, PP 41, LT 56, PT 50, mechanik twierdzi, że trzeba się szykować na zmianę amorków, aby to prawda?

Opublikowano

to może zbadaj na innej stacji diagnostycznej i wtedy zobaczymy jakie wyniki

a może masz sportowy zawias, czasem takie rzeczy wtedy wychodza

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Belmondeuszek, a jaki masz przebieg ( na tym kpl amortyzatorów ) ?

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
Belmondeuszek, a jaki masz przebieg ( na tym kpl amortyzatorów ) ?

Pozdrawiam

Witam, auto ma 60 tys. przebiegu, ja przejechałem 15 tys., nic nie wiem o ich wymianie.

Co gorsza dzisiaj dałem poprowadzić koledze, który ma lagunę, stwierdził że jego się lepiej prowadzi :duh: obaj na podobnych oponach 225/45/17, z tym że moje run flat.

Pozdrawiam

Opublikowano

no na run flatach jest tragedia (tzn na polskich drogach, bo w niemczech super), szczególnie na 17" i więcej, na 16" da się jeździć w miarę jeszcze, testowałem osobiście

kolego coś nie tak z tymi amorkami, bo skoro auto ma 60 tys to nie powinno nic takiego być

chyba, że ma 260 tys km, co jest możliwe, bo jeździłem służbową skodą i była z 2005 toku i obecnie ma ponad 300 a samochód od nowości w firmie

Opublikowano
No i wychodzi jakość amortyzatorów dostarczanych BMW przez firmę Delphi rodem z Krosna :norty:

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
  • Autor
no na run flatach jest tragedia (tzn na polskich drogach, bo w niemczech super), szczególnie na 17" i więcej, na 16" da się jeździć w miarę jeszcze, testowałem osobiście

kolego coś nie tak z tymi amorkami, bo skoro auto ma 60 tys to nie powinno nic takiego być

chyba, że ma 260 tys km, co jest możliwe, bo jeździłem służbową skodą i była z 2005 toku i obecnie ma ponad 300 a samochód od nowości w firmie

Witam,

przebieg auta potwierdzono w Aso przed zakupem, sprawdzałem też w serwisie gdzie był serwisowany.

Opublikowano

no to kosza auta

ale z drugiej strony, mój ojciec ma e90 320d, kupiony nowy w salonie,, teraz przebieg 55 tys km, niedawno sprawdzane były amorki (po zimie) i jak nowe są

więc nie wiem dlatego tak u ciebie się stało

Opublikowano
  • Autor

Witam,

jak kupowałem auto, podczas przeglądu przedsprzedażnego w ASO amorki był sprawdzane - wynik 76 - 78% wszystkie. Na przeglądzie rejestracyjnym dwa dni po zakupie 49 - 51%.

Może to kwestia maszyny do badania?

Opublikowano

jak pisałem wyżej jedź na inną stację diagnostyczną

może to być wina stacji

a może masz zawieszenie m-pakiet i takie bzdury ta maszyna pokazuje bo to nie możliwe by amorki padały przy takim przebiegu

na innej stacji za grosze Ci sprawdzą same amorki

Opublikowano
  • Autor
jak pisałem wyżej jedź na inną stację diagnostyczną

może to być wina stacji

a może masz zawieszenie m-pakiet i takie bzdury ta maszyna pokazuje bo to nie możliwe by amorki padały przy takim przebiegu

na innej stacji za grosze Ci sprawdzą same amorki

Zawieszenia M nie mam, auto było wcześniej użytkowane prawie wyłącznie w stolicy.

Co do innego warsztatu to na pewno sprawdzę ;)