Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wczoraj na przeglądzie rejestracyjnym zbadano mi dwa razy amorki, raz wyszło: LP 54, PP 43, LT 46, PT 46, drugie badanie za ok. 2 godziny: LP 45, PP 41, LT 56, PT 50, mechanik twierdzi, że trzeba się szykować na zmianę amorków, aby to prawda?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Belmondeuszek, a jaki masz przebieg ( na tym kpl amortyzatorów ) ?

Pozdrawiam

Opublikowano
Belmondeuszek, a jaki masz przebieg ( na tym kpl amortyzatorów ) ?

Pozdrawiam

Witam, auto ma 60 tys. przebiegu, ja przejechałem 15 tys., nic nie wiem o ich wymianie.

Co gorsza dzisiaj dałem poprowadzić koledze, który ma lagunę, stwierdził że jego się lepiej prowadzi :duh: obaj na podobnych oponach 225/45/17, z tym że moje run flat.

Pozdrawiam

Opublikowano

no na run flatach jest tragedia (tzn na polskich drogach, bo w niemczech super), szczególnie na 17" i więcej, na 16" da się jeździć w miarę jeszcze, testowałem osobiście

kolego coś nie tak z tymi amorkami, bo skoro auto ma 60 tys to nie powinno nic takiego być

chyba, że ma 260 tys km, co jest możliwe, bo jeździłem służbową skodą i była z 2005 toku i obecnie ma ponad 300 a samochód od nowości w firmie

Opublikowano
no na run flatach jest tragedia (tzn na polskich drogach, bo w niemczech super), szczególnie na 17" i więcej, na 16" da się jeździć w miarę jeszcze, testowałem osobiście

kolego coś nie tak z tymi amorkami, bo skoro auto ma 60 tys to nie powinno nic takiego być

chyba, że ma 260 tys km, co jest możliwe, bo jeździłem służbową skodą i była z 2005 toku i obecnie ma ponad 300 a samochód od nowości w firmie

Witam,

przebieg auta potwierdzono w Aso przed zakupem, sprawdzałem też w serwisie gdzie był serwisowany.

Opublikowano

no to kosza auta

ale z drugiej strony, mój ojciec ma e90 320d, kupiony nowy w salonie,, teraz przebieg 55 tys km, niedawno sprawdzane były amorki (po zimie) i jak nowe są

więc nie wiem dlatego tak u ciebie się stało

Opublikowano

Witam,

jak kupowałem auto, podczas przeglądu przedsprzedażnego w ASO amorki był sprawdzane - wynik 76 - 78% wszystkie. Na przeglądzie rejestracyjnym dwa dni po zakupie 49 - 51%.

Może to kwestia maszyny do badania?

Opublikowano

jak pisałem wyżej jedź na inną stację diagnostyczną

może to być wina stacji

a może masz zawieszenie m-pakiet i takie bzdury ta maszyna pokazuje bo to nie możliwe by amorki padały przy takim przebiegu

na innej stacji za grosze Ci sprawdzą same amorki

Opublikowano
jak pisałem wyżej jedź na inną stację diagnostyczną

może to być wina stacji

a może masz zawieszenie m-pakiet i takie bzdury ta maszyna pokazuje bo to nie możliwe by amorki padały przy takim przebiegu

na innej stacji za grosze Ci sprawdzą same amorki

Zawieszenia M nie mam, auto było wcześniej użytkowane prawie wyłącznie w stolicy.

Co do innego warsztatu to na pewno sprawdzę ;)