Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z trzęsieniem się całego auta na wolnych obrotach. Kiedy rano go odpale to wszystko jest normalnie dopiero po przejechaniu jakichś 5km kiedy się zatrzymam samochód cały wpada w drgania i to obojętnie czy stoi na biegu czy na luzie(automat) a kiedy rusze to wszystko jest ok. Dodam jeszcze że kiedy przejade kolejne 5 km i ponownie sie zatrzymam wszystko wraca do normy i autko stoi spokojnie. Macie może jakieś pomysły co to może być.
Opublikowano

1* jakie masz obroty podczas napadu tej "epilepsji"?

2* może masz wywalone poduch pod silnikiem

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

witam

Masz cos z obrotami.

Druga sprawa o ktorej pisalem to linka od skrzyni biegow.

Jak jest za bardz naciagnieta to auto probuje sie wyrwac.

Moze zupelnie cos innego ,ale u mnie bylo to/

pozdrawiam

Opublikowano
Obroty według wsazań obrotomierza nie zmieniają się podczs tego trzęsienia chociaż mam wrażenie że jakby troche sie ostatnio obniżyły. Chyba musze jechać na komputer :(
Opublikowano

a moim skromnym zdaniem powinnienes sprawdzic krokowca, który lubi się przycierać. Napisałeś, że obroty jakby się trochę obniżyły ostatnio, a to wlaśnie krokowy (miedzy innymi ) za to odpowiada. Choć oczywiście moge sie mylić.

Pozdr.