Skocz do zawartości

318tds - kopci strasznie po uszczelnieniu pompy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

samochod, ktory zamierzam kupic mial uszczelniania pompe wtryskowa.

Po uszczelnieniu i zmontowaniu auto odpala cieple i zimne, ale strasznie kopci w calym zakresie obrotow - do tego stopnia, ze zostaje czarna plama na ziemi. Wydaje mi sie, ze chodzi o odpowiednie ustawienie tej pompy obecnie, ale moze sie myle. Czy w ogole warto pchac sie w takie auto?

Autko jest od pierwszego wlasciciela, najechane ma 183000 km prawie, i poza kopceniem i zegarami z innego posta to stan auta jest idealny.

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

Opublikowano
prawdopodobnie chodzi o ustawienie kąta wtrysku,jeżeli ma naprawdę 183 tyś km(w co bardzo wątpię) to napewno pompie nic nie jest a wystarczy żeby pompiarz ją ustawił.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
wlasnie nie mam ksiazki serwisowej od niego. Ostatnie papiery z przegladu w lutym zeszlego roku wskazuja na 169 000 km (i do tych samych papierow jest dopiety dokument z Feinstaubplakette, co nieco je dla mnie uwiarygadnia), siedzenia, uszczelki, kierownica wygladaja praktycznie jak nowe + pompa byla uszczelniana i od tego czasu kopci.

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)