Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam! wiem ze podobne tematy były juz poruszane wiec jak coś to przepraszam.. ale podobnego do mojego przypadku nie znalazłem. A wiec. dzisiaj wieczorem podczas jazdy zaczely mi przygasać światla ale to tak konkretnie ze nic nie było widać, zegary i wszystko w środku tez przygasło i zapalała mi sie kontrolka od aku. jak dodawalem gazu tak ponad 4.5tys obrotów to bylo dobrze, a jak juz ją zgasilem to nie chciala odpalić tylko konrolki przygasaly i wiem ze mogą to być szczotki alternatora albo regulator, tylko ze jeszcze do tego wszystkiego buma zaczęła sie dlawić ze nie dało jej sie na obroty wkręcic i zaczęła strzelać z rury. i mam takie proste pytanie czy jak wymienie te szczotki i regulator to wszystko wróci do normy czy tez nie??
Opublikowano

Objawy mogą wskazywać na małe napięcie ładowania, ale pewności nie ma.

Jeśli doprowadzisz do porządku alternator, to zobaczysz. ;)

Ale tak przy okazji, a miałeś wcześniej problemy z ładowaniem?

Opublikowano
nie. wszystko było wporządku az do dzisiaj :evil: moze jedyne co to światła mijania mi słabiej świeciły niz w innych e36, zmienialem żarówki na inne lepsze i nic to nie dało
Opublikowano

Daj do zakładu. :norty:

A tak na poważnie. Jeśli masz trochę zdolności manualnych, to zobacz w jakim stanie i jak jest naciągnięty pasek klinowy. Później warto wyjąc regulator i zobaczyć w jakim stanie są szczotki. Jak się uda odpalić, to możesz także sprawdzić napięcia ładowania, ewentualnie naładować aku.Jeśli wspomniane sprawy są OK, to trza alternator na stół i do dzieła. ;)