Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kilka dni temu kupiłem na Allegro oryginalny hak + instalację elektryczną + moduł firmy Westfalia. Całość wymontowana została z BMW E39 M5 (sedan).

Niestety kostki idące do lamp zostały obcięte i teraz jest problem z prawidłowym wpięciem się do instalacji. Kolory kabli tej instalacji są inne od tych które idą do lamp (w aucie bez instalacji przyczepki) tak więc nie wiadomo co z czym połączyć.

Numer modułu: 61.35-8 369 019

Jeżeli ktoś ma taką instalację to będę wdzięczny za pomoc. Wystarczyłoby mi ze trzy zdjęcia zrobione w odpowiednim miejscu.

Jeżeli jest ktoś z Lublina kto ma taką instalację to byłbym bardzo wdzięczny za możliwość obejrzenia na żywo. Mogę także podjechać do miejscowości Biłgoraj, Kraśnik, Krasnystaw, Bychawa. Oprócz mojej wdzięczności będzie jeszcze dobra wódka za fatygę!

Opublikowano

Mam WDS i o ile jest w nim schemat dotyczący instalacji haka, a zapewne tak, to mogę Ci podać, ale najwcześniej dopiero jutro wieczorem... Tam są podane kolory kabli i numery pinów do których należy je podłączyć, czyli wszystko to czego CI potrzeba...

Odezwę się...

pzdr

thenygoos

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Witam Kolegę, przepraszam za milczenie, ale miałem problem nie - jak podejrzewałem - z napędem, a z przeglądarką, która uniemożliwiała mi wyświetlanie całej zawartości danych. Już uruchomiłem WDS i sprawa niby jest prosta, ale nie do końca, ponieważ były różne moduły (w zależności od daty produkcji auta, silnika i wersji sedan/touring) i różne podłączenia. Podaj mi maila na którego mam Ci podesłać zrzuty ekranu (trochę tego jest i nie chce mi się załączać zdjęć tutaj) lub załącz fotkę Twojego modułu, aby było widać kolory kabli, to dobiorę właściwe dane..

P.S. Poczytaj PW...

pzdr

thenygoos

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Witam Kolegę, przepraszam za milczenie, ale miałem problem nie - jak podejrzewałem - z napędem, a z przeglądarką, która uniemożliwiała mi wyświetlanie całej zawartości danych. Już uruchomiłem WDS i sprawa niby jest prosta, ale nie do końca, ponieważ były różne moduły (w zależności od daty produkcji auta, silnika i wersji sedan/touring) i różne podłączenia. Podaj mi maila na którego mam Ci podesłać zrzuty ekranu (trochę tego jest i nie chce mi się załączać zdjęć tutaj) lub załącz fotkę Twojego modułu, aby było widać kolory kabli, to dobiorę właściwe dane..

P.S. Poczytaj PW...

pzdr

thenygoos

Dzięki thenygoos za zainteresowanie moją sprawą. Przepraszam że nie odpowiedziałem na wiadomość od Ciebie ale jestem teraz na etapie zakładania własnej działalności gospodarczej i moja uwaga poszła w nieco innym kierunku... O niektórych sprawach niestety zupełnie zapomniałem.

Zdjęcia modułu niestety nie będę mógł wysłać gdyż razem z innymi gratami zawiozłem go do warsztatu w którym mają mi go zamontować (niestety jest problem z podłączeniem się do instalacji). Auto będzie do odebrania po świętach (pełny remont silnika), mam nadzieję że do tego czasu uda mi się rozpracować tą instalację.

Tak jak wcześniej napisałem moduł ma numer 61.35-8 369 019 a wymontowany został z E39 M5 SEDAN o końcówce numeru: GJ21186

Mój adres e-mail: [email protected]

Jeżeli będziesz mógł wysłać te zrzuty ekranu to będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam, Krzysiek