Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio padła mi uszczelka pod głowicą, był olej w chłodnicy, oddałem bmke do mechanika, po drodze okazało się że głowica jest gdzieś w środku popękana no i koszty jeszcze bardziej urosły :( No ale odebrałem auto od mechanika niby sprawne ale zaczęła się świecić kontrolka wtrysków (nr 17 w manualu "regulacji elektronicznego układu wtrysku"), nie świeci cały czas ale tylko czasami gdy np. dojeżdżam do ronda auto wtedy ma problemy z przyśpieszeniem ale po redukcji biegu kontrolka gaśnie i wszystko wraca do normy. Kolejną rzeczą która mnie zaniepokoiła jest to że zaraz po odpaleniu na zimnym silniku auto po kilku sekundach czasem się lekko zatrzęsie jak by była jakaś przerwa.

Przed oddaniem auta do mechanika nie było żadnych problemów :/ Jestem już umówiony z nim na poniedziałek na poprawkę ale chciałbym wiedzieć gdzie może leżeć przyczyna.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Mam podobny problem. Kontrolka od wtrysków pulsuje ale tylko na niskich obrotach. Możesz napisać co Ci powiedział mechanik?

Może ktoś jeszcze miał podobny problem?