Skocz do zawartości

316i Jak poznać czy poduszki powietrzne zostały wystrzelone?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio kupiłem BMW e36 r95 w sedan właściciel poinformował mnie że Bmw miało stłuczkę w wyniku czego został wymieniony przedni zderzak (dało sie to zresztą poznać choćby po ruszającej się jednej nerce inne części które mogły świadczyć o stłuczce: lampy- ewidentnie stare bo już zabrudzone ale na pewno nie są zaparowane znaczek na masce Bmw mocno wytarty co może świadczyć o tym że z tym znaczkiem i maska bmw wyjechało z fabryki ale nie musi, co najważniejsze podłużnice proste - stwierdziłem to ja oraz kumpel mechanik ), podczas uruchamiania auta na chwile zaświeca się kontrolka poduszek. Moje pytanie dotyczy tego czy mam te poduszki czy może zostały wystrzelone ewentualnie jak mogę to inaczej sprawdzić??

____

Zmieniłem tytuł! Zapoznaj się w końcu z formatem tytułowania. mattiss

Opublikowano

To, że kontrolka przy uruchamianiu się zapala i gaśnie to dobry znak :D. Krótko oznacza to, że komputer sprawdza poduszki, a skoro gaśnie to znaczy, że wszystkie czujniki poduszek odpowiadają. Ewentualnie dla sprawdzenia błędów zabierz auto na komputer (salon BMW, autoryzowany serwis samochodowy, ew. jakiś pan zdzicho w garażu powinien mieć - trzeba się jedynie rozejrzeć).

Gdyby kontrolka poduszek się nie zapalała to znaczyłoby, że ktoś diodę wykręcił aby nie pokazywało błędu, no i gdyby ciągle się paliła mógłbyś podejrzewać jakiś błąd (brak poduszek albo coś innego z nimi związane)

- Bóg stworzył BMW bo wie co dobre.

- A pozostałe samochody?!

- Bo wie co to poczucie humoru :D

BMW E36 318ti Compact z silnikiem M44B19 w kolorze "Magnetic Blau"... mrrr... ;)

http://www.motostat.pl/user_images/31525/icon3.png

Opublikowano
dzięki za pomoc przy okazji odwiedzania serwisów każe to sprawdzić, ale puki co jestem uspokojony :D