Skocz do zawartości

nr kurtyny?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktos moze potwierdzic prawidlowy nr kurtyny :?:

mianowicie na mojej (ktora nie dawno wymienilem) jest 84826816508K :!: dziwny to nr i to K na koncu, ja w etk takiego nie znalazlem :( . Srodek numeru czesciowo pasuje do nr kurtyny 72128268165 - ale to tylko moja interpretacja. Na kurtynie sa jeszcze takie oznaczenia: ASG 04B2464A1160T oraz nazwa i typ: H2002 BAM-PT1-0635 (i emblematy bmw). Wg zapewnien sprzedajacego kurtyna byla od e46 wiec powinna pasowac... i pasuje -problem w tym, ze nie mozna wykasowac bledu :mad2: - diagnozer wskazuje kurtyne oraz blad nieznany :?: Nie wiem czy to wina kurtyny, przwodu (przepalony, zla rezystancja) czy modulu - zakladam ze kurtyny z powodu tego nr.

Ktos moze wie jak oprocz metod organoleptycznych mozna sprawdzic kurtyne, np. miezac rezystancje?

Dzieki za pomoc :modlitwa:

Opublikowano
Czy ktos moze potwierdzic prawidlowy nr kurtyny :?:

mianowicie na mojej (ktora nie dawno wymienilem) jest 84826816508K :!: dziwny to nr i to K na koncu, ja w etk takiego nie znalazlem :( . Srodek numeru czesciowo pasuje do nr kurtyny 72128268165 - ale to tylko moja interpretacja. Na kurtynie sa jeszcze takie oznaczenia: ASG 04B2464A1160T oraz nazwa i typ: H2002 BAM-PT1-0635 (i emblematy bmw). Wg zapewnien sprzedajacego kurtyna byla od e46 wiec powinna pasowac... i pasuje -problem w tym, ze nie mozna wykasowac bledu :mad2: - diagnozer wskazuje kurtyne oraz blad nieznany :?: Nie wiem czy to wina kurtyny, przwodu (przepalony, zla rezystancja) czy modulu - zakladam ze kurtyny z powodu tego nr.

Ktos moze wie jak oprocz metod organoleptycznych mozna sprawdzic kurtyne, np. miezac rezystancje?

Dzieki za pomoc :modlitwa:

Ilo stykowe jest zlacze kurtyny ktora zainstalowales w aucie?

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
Moze kurtyna jest "stage II" zamiast "stage I" :?:

Musi byc tego samego producenta, co modul centralny ABG. Jesli

modul jest od Boscha to nie bedzie dzialac z kurtyna od TEMICa czy TRW

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

Opublikowano
  • Autor

zlacze jest dwustykowe a producent to autoliv :?:

a jesli chodzi o "stage I" lub "II" to nie sadze by kurtyny mialy pelne lub czesciowe napelnienie - jesli o to chodzi.

Poza tym w TIS'ie nic nie wspominaja o doborze kurtyny poprzez producenta. Co wiecej pokazuja jak zmienic stary model kurtyny np. z 98r na 2 modele nowsze - wiercac otwory pod mocowanie lub przedluzajac przewod. Nie sadze ze kazdy producent ma w swojej ofercie wszystkie typy kurtyn ... ale moge sie mylic :?

napisze do producenta moze on cos wyjasni...

Opublikowano
zlacze jest dwustykowe a producent to autoliv :?:

a jesli chodzi o "stage I" lub "II" to nie sadze by kurtyny mialy pelne lub czesciowe napelnienie - jesli o to chodzi.

Poza tym w TIS'ie nic nie wspominaja o doborze kurtyny poprzez producenta. Co wiecej pokazuja jak zmienic stary model kurtyny np. z 98r na 2 modele nowsze - wiercac otwory pod mocowanie lub przedluzajac przewod. Nie sadze ze kazdy producent ma w swojej ofercie wszystkie typy kurtyn ... ale moge sie mylic :?

napisze do producenta moze on cos wyjasni...

Jesli zlacze jest dwustykowe, to kurtyna jest "nieinteligentna" czyli nie

powinno byc zadnych klopotow ze wspolpraca z modulem airbag.

W tej chwili prawde mowiac nie wiem co to moze byc. Jedna uwaga -

kurtyny NIE WOLNO sprawdzac za pomoca omomierza, po pierwsze

taki pomiar najprawdopodobniej nic nie wykaze, po wtore mozna

przypadkowo doprowadzic do jej odpalenia.

Opublikowano
  • Autor

psychop,

a moze wiesz jaki rezystor nalezy podlaczyc w miejsce airbaga? Po podlaczeniu do diagnozera mozna by sprawdzic czy wina lezy w przewodzie lub module czy tez w samej poduszce?

Opublikowano
psychop,

a moze wiesz jaki rezystor nalezy podlaczyc w miejsce airbaga? Po podlaczeniu do diagnozera mozna by sprawdzic czy wina lezy w przewodzie lub module czy tez w samej poduszce?

Zalezy od typu poduszki. Niektorych typow poduszek nie daje sie

zastapic rezystorem (modul sie nie "nabierze") ale w wiekszosci

wypadkow z jakimi sie spotkalem to wartosc pomiedzy 2 a 3.9 ohm

powoduje wykrycie poprawnosci obwodu poduszki. Proponuje

zaczac od najwiekszej. Rezystor dla pewnosci powinien byc 0.25w

Mk

• 2 lata później...
Opublikowano
Hej koledzy czy ktoś może mi podpowiedzieć co trzeba rozebrać i gdzie ażeby dostać się do wtyczki kurtyny prawej bme e46 sedan proszę o podpowiedz
Opublikowano
  • Autor
Schowek pasazera tzw. glovebox, dostep bedzie troche trudny ale powinnienes zobaczyc naboj i na dole wtyczke. Wtyczka ma zabezpieczenie i zeby ja wyciagnac trzeba, w zaleznosci od typu albo podwazyc taka plytke (tak jest przy napinaczach pasow) albo ja wcisnac.
Opublikowano
Dzięki serdeczne