Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam moje pytanie jak w temacie czy gra jest warta świeczki posiadam coupe bmw 330cd przebieg org 147tys km. Zastanawiam sie nad podniesieniem mocy do max 250km i 510nm obecie posiadam 204km 410nm i przyspiesznie do setki 7,2s (dane techniczne). Czy po takiej modyfikacji nie bedzie problemow ze sprzegłem i itp.? Ogolnie autko prowadzi sie swietnie 204km pelen m pakiet (sztywne zawieszenie) ale mam chcec czegos wiecej ale w granicy rozsadku dla tego autka. Aha jakie bedzie przyspieszenie do setki po takim chipie (6,2s??). A i czy autko nie bedzie kopcilo jak bede dawal w pedal? Co o tym sadzicie i co byscie zrobili na moim miejscu? Chipowali czy dali sobie spokoj?? Przegladalem forum ale nie znalazlem tematu konkretnego do tego silnika i wersji :D
Opublikowano

jeżeli zrobisz program w jakiejś dobrej firmie to wszystko będzie okay

jeżeli ja bym miał diesla to na pewno bym zrobił dobry program

ale poszukaj jakiejś konkretnej firmy, a nie jakieś pseudo tuningi z allegro

na pewno będzie to swoje kosztować, ale od osób które chipowały swoje dieselki to zawsze słyszę pozytywne opinie

Opublikowano
jeszcze zależy jaką masz przekładnię , jak automat to nie polecam , podobno były zbyt delikatne , jeśli zaś manual to spoko rób, jak najbardziej :cool2: , rozmawiałem z kilkoma osobami , nawet jednym specem , nie więcej niż 260KM , a jak firma co zna się na rzeczy to to nie pozwoli ci odjechać nie ustawioną furą pod względem kopcenia . a potem tylko radość z jazdy :norty:
Opublikowano

jak manual to śmiało rób program

zgadzam się z kolegą wyżej, że przy automacie może się okazać, że będzie on bardziej obciążony i może sie cośdziać,

przy manualnej skrzyni takie coś na pewno nie występuje

Opublikowano
jak manual to śmiało rób program

zgadzam się z kolegą wyżej, że przy automacie może się okazać, że będzie on bardziej obciążony i może sie cośdziać,

przy manualnej skrzyni takie coś na pewno nie występuje

Zapomniałeś dodać, że w manualu szybciej dwumas pada po remapie. :cool2:

Opublikowano

coś za coś :)

ale jak kolega nie przesadzi z programem to powinien dwumas swoje wytrzymać, chociż przyznaję rację, że na pewnie nie tyle co w serii