Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam E36 320i vanos jeżdzę tym autem od dwóch lat. do tej pory jezdziłem na felgach 15 calowych,w sobotę założyłem orygimalne felgi Motorsport 17 cali 7/5j oponki to 205/50/17. felgi sa prościutkie oponki nówki zaraz po zakupie oddawałem felgi no renowacji prostowanie malowanie itd. problem jast taki że auto bardzo żle się prowadzi mam problem z utrzymaniem go na drodze. wcześniej na 15 było cacy, Zawiecha sztywniutka nowe amorki sworznie i gumy w przednich wachaczchach nowe wzmacniane z wersji M . Czy każde E36 na takich dużych kołach tak żle sie prowadzi czym to jest spowodowane prosze o jakies podpowiedzi dodam jeszcze że geometria auta ustawiona idealnie.
Opublikowano

Przede wszystkim napisz dokładnie co to znaczy że się źle prowadzi i masz problem z utrzymaniem na drodze?

Czy tak jest zawsze, na każdej drodze? Czy np na równej jest super, a tylko na nierównościach czy koleinach jest problem?

Opublikowano

No niestety ale na 17-kach E36 tak się prowadzi na naszych drogach.

2 tygodnie temu złożyłem 17-ki do siebie 8 calowe felgi i opony 225/45 i niestety nie ma komfortu jak na 15-kach.

Lekkie koleiny i trzeba kierownicę mocno trzymać.Taki urok :D .