Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pewien problem. Po uruchomieniu auta i ruszeniu komputer sygnalizuje brak zapiętych pasów. Oczywiście podróżuje sam, bez pasażera.

Jeśli zapnę pas na fotelu pasażera lampka pasów gaśnie.

O ile dobrze rozumiem uszkodziła się mata zajętości fotela pasażera.

I tutaj przechodzimy do sedna

Zainstalowałem inpe , ncs itd. Nie mam niestety zielonego pojęcia jak użyć NCS oraz gdzie wyłączyć ewentualną matę.

Czytałem o jakichś profilach , plikach w których się podmienia parametry ale jestem totalnie zielony w BMW. Chciałbym nauczyć się obsługi tego programu lecz nie wiem jak zacząć. Zęby zjadłem na programowaniu aut z grupy VAG ale tutaj w BMW jest to strasznie nieintuicyjne

Czy mógłbym prosić o pomoc ?

Opublikowano
Jest tu temat jak sie dezaktywuje mate (choć są z tym problemy) tylko, że jak się ją wyłączy to znaczy, że fotel jest cały czas zajęty. Na to samo Ci wyjdzie. Kontrolka będzie świecić dalej bo komputer będzie "myślał" że ktoś tam siedzi (tak jak masz teraz). Lepiej jakby wyłączyć wogule te pasy. Ja tak mam ale nie wiem jak to ktoś wcześniej zrobił i też ciekaw jestem.