Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety nie jestem w stanie pomóc :wink: wydaje mi się że musisz się wybrać do dobrego diagnosty bo przyczyna może wynikać ze zmienionego oprogramowania, ale wcale nie musi :wink: Osobiście nie miałem nigdy zawirusowanego auta i chyba też się nie zdecyduje
Opublikowano
Podlaczylem pod kompa wyszedl blad 249 domniemywam ze chodzi o P0249 Turbocharger Wastegate Solenoid B Low przetlumaczylo jako Turbosprężarka Wastegate Elektrozawór Niski B. Nie wiem czy to z tego powodu moglo sie zwiekszyc spalanie rownie dobrze moze to byc termostat a na kompie chyba bledu nie pokazuje jesli jest zepsuty.
  • 1 rok później...
Opublikowano

u mnie cos dziwnie jest. po przejechaniu 730km komputer pokazal mi srednie spalanie 5.8 a jak zalalem pod korek to z obliczeni wyszlo ze spalil 7.8 :shock: jezdze razcej normalnie, czasem lubie sobie przybutowac ale nei jakos mega czesto. auto jest po wymianie filtrow oleju odmy i po diagnostyce komp gdzie wykazalo ze wtryski są ok.

czemu az taka duza roznica jest miedzy wskazaniami kompa a relem???? moze tzra resetnać kompa?? jesli tak to jak? :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
:norty: bo komputer kłamie tak aby spalanie wskazywane było takie jak w katalogu :cool2: Naprawdę sądziłeś że 1,5 tonowe auto będzie paliło średnio 5,7l/100km :?: :8)