Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem, czassami mam dosc odczuwalne spadki mocy silnika, slychac wtedy... jakby to nazwac "bulgotanie", silnik chodzi jakby mial z 5litrow pojemnosci.ma ktos moze pojecie od czego moze sie to dziac ? z gory dzieki pozdrawiam ps.chodzi oczywiscie o jazde na benzynie
Opublikowano
Wystepuje w niskich obrotach mniej wiecej do 3,500 tys. przewaznie przy mocniejszym wcisnieciu gazu.
Opublikowano
Slabo opisales Opisz ten dzwiek dokladniej metaliczny czy raczej przelewanie sie plynow? Czy ojawy sa na gazie i PB i jak masz przelaczany gaz po temp silnika czy po przekroczeniu obr ?

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
gaz przelacza sie po przekroczeniu temp (sekwencja) .takie same objawy sa na gazie i benzynie. na gazie znacznie czesciej.dzwiek nazwal bym bulgotaniem tzn. bardziej podobny do przelewania sie plynow
Opublikowano

dobra mam pare teorii wstepnych nastepne pytanie od kiedy masz te objawy i w jakich warunkach sie ujawnily?

Jaki masz poziom oleju i plynu chlodniczego? sprawdzales to wogole i czy auto sie nie przegrzewa?

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
objawy od okolo 2msc. olej sprawdzony mam lekko ponad minimum, plyn chlodniczy tez ok. auto sie nie przegrzewa.a co do czujnika polozenia walka? jaki to moze byc kosz(naprawa + czujnik) mam pelny komp OBC i tam zaden blad mi nie wyskakuje.pozdrawiam
Opublikowano
U mnie też mam problem z kopytem w autku. Nie mam błędów na DME żadnych a autko muli do 3000 obr. I zazwyczaj nie czuć przełączania Vanosa choć charakterystyka silnika się zmienia.Już mi witki opadają bo nawet wymieniałem pierścień na vanosie.Zazwyczaj czuć jak lekko szarpie autem a jak depnę gaz to czuć jak poszarpuje i nie ma swojej mocy.Oco kaman
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
U mnie też mam problem z kopytem w autku. Nie mam błędów na DME żadnych a autko muli do 3000 obr. I zazwyczaj nie czuć przełączania Vanosa choć charakterystyka silnika się zmienia.Już mi witki opadają bo nawet wymieniałem pierścień na vanosie.Zazwyczaj czuć jak lekko szarpie autem a jak depnę gaz to czuć jak poszarpuje i nie ma swojej mocy.Oco kaman

Zmień czujnik położenia wałka a skończą się twoje problemy.

Mi też na 2 kompach nie wyszedł żaden błąd. Dopiero po podłączeniu pod GT1 wywaliło źle pracujący czujnik, a objawy miałem identyczne.

Opublikowano
No i jestem po wymianie czujnika wałka i wału a także tego elektromagnesu przy vanosie i silnik ładniej pracuje równiej ale dalej to samo nie ma mocy poniżej 3000obr.Szlak mnie już trafia i to równo. Nie mam juz opmysłów.Jeszcze sprawdzę kompresje ale pali łatwo i równiutko ....witki opadają
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif