Skocz do zawartości

318i sedan lewa strona nie zamyka <centralny zamek>

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie.

DOTYCZY BMW E36 2.0 sedan

To jest mój pierwszy post na forum :)

Mianowicie mam pewien problem.

W mojej be-emce szwankuje alarm- posiadam wszystko fabryczne tj. na załączonym zdjęciu.( mam pilot którym powinno się wszystko zamykać, a tak nie jest ;(.

Kupiłem to bmw już z takim zamkiem i zatrzaśniętymi lewymi tylnymi drzwiami po kilku dniach otworzyłem je i zamontowałem wszystko nowe (siłownik,klamkę) na prostowniku te drzwi ładnie się zamykały-otwierały.

Wszystko poskładałem założyłem tapicerkę. No i jak klikam na pilocie to zamyka mi tylko prawe drzwi (pasażera i prawe tylne),wlew paliwa i bagażnik, a cała lewa strona wogóle się nie zamyka. Dodam jeszcze że drzwi kierowcy same się zamykają ( nie stoją otwarte) chyba coś jest przetarte) czy to jest problemem?

Poprzednie właściciel powiedział że w serwisie odpięli mu syrenę, bo on jej nie chciał. Ja chce ją włączyć, syrenę znalazłem :) przy zbiorniku spryskiwaczy ale nie wiem jak ją włączyć.

Sprawdzałem trochę i nic nie zobaczyłem. Wy jako znawcy pewnie wiecie o co chodzi.

Z góry wam dziękuję i pozdrawiam

LINK do zdjęcia: http://zapodaj.net/88a9566919d9.jpg.html

______

I tak musiałem poprawić ;P. mattiss

Edytowane przez wixen122c
Opublikowano

Ja myślę że poprzedni właściciel trochę cię oszukał, jak to bywa przy sprzedaży i niby błacha sprawa a później okazuje się że trzeba nieźle rzexbić żeby dojść do ładu.

Jeśli już ktoś wciska, że drzwi nie otwierają się... ale to błachostka, to czemu sam tego nie zrobił a przy sprzedaży nie musiał by już tłumaczyć się głupio.

Nie powiem ci co możesz mieć nie tak bo tego nie widzę ale sądząc po "niby wyłączonej" syrenie, bo pan nie lubił słyszeć że mu się włamują :duh: to sądzę że też niezły kit i jest alarm niesprawny, dlatego odłączył syrenę.

Opublikowano

Dobra alarm zostawmy w spokoju.

Powiedzcie mi tylko co jest nie tak z tym zamkiem.

Alarm wywalę. Samochód chcę zamykać z kluczyka tak aby się wszystko zamykało, a nie tak jak teraz że zamyka tylko prawą stronę wlew i bagażnik.

Czy może to jest wina sterownika centralki? Może by ją wymienić??

Wiem że tu nie powianiem pisać ;) ale może ma ktoś do sprzedania ten sterownik do e36 sprawny oczywiście :).

TO nie będę na allegro pisał,

Dzięki za pouczenie teraz już będę wiedział :D.

Hej a tą syrenę to się włącza kluczykiem?? Bo mam taki mały kluczyk i tam po syreną jest stacyjka...

To jak dam na ON to będzie włączona syrena czy jeszcze coS trzeba włączyć?