Skocz do zawartości

BMW e39 tajemniczy kluczyk z lewej strony???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś wie do czego służy (nie wiem jak to nazwać) wejście na kluczyk:) z lewej strony pod kierownicą przy samej wtyczce do podpinania komputera:) jest okrągła zaślepka a pod zaślepką wejście na kluczyk ale kluczyk główny od samochodu tam nie pasuje:)
Opublikowano

Nikt nie odpisuje to ja sprobuje. Dales mi do myslenia ale moja auto nie ma czegos takiego...

Byc moze to jakis rodzaj zabezpieczenia przed kradzieza...???

Szwagier mial podobne w innym aucie doszedl tylko dzieki rachunkom z salonu....

Opublikowano
Też myślałem może że to jakieś zabezpieczenie:) auto kupiłem w itali i nie mam żadnych papierów z salonu :) szkoda bo tak ciekawość mnie "zżera" do czego to służy :) dziś po południu podrzucę fotki jak to wygląda :)
Opublikowano
No ciekawa sprawa. U mnie nic takiego nie ma. Musze jednak przyznac ze radio to w kiepskim miejscu jest :nienie: . Ja stawiam zeta ze to jest zabezpieczenie radia! :idea: Sprobuj je wyjac. Jak sie nie uda to wiesz do czego kluczyk jest. Jak sie uda to zobaczysz reszte zamka... :cool2:
Opublikowano
No ciekawa sprawa. U mnie nic takiego nie ma. Musze jednak przyznac ze radio to w kiepskim miejscu jest :nienie: . Ja stawiam zeta ze to jest zabezpieczenie radia! :idea: Sprobuj je wyjac. Jak sie nie uda to wiesz do czego kluczyk jest. Jak sie uda to zobaczysz reszte zamka... :cool2:

Do radia to na pewno nie służy bo radio w piątek sam montowałem :) a co do miejsca radia to jest tylko panel samo radio znajduję się pod siedzeniem :) nie chciałem wywalać oryginalnego radia i wstawiać beznadziejnej zaślepki wygląda wg mnie chamsko :) lubie jak wszytko jest w oryginale no ale nie ukrywajmy audio w tych modelach :) przynajmniej w moim jest do bani :) a dobre radio pioneer-a o niebo gra lepiej :) zresztą sam porównaj :) i odpowiedz szczerze które rozwiązanie byś wybrał :)

http://i43.tinypic.com/jaazib.jpg

http://i41.tinypic.com/16j3h8i.jpg

gdzie przy tym pierwszym po zamknięciu klapki radio jest zakryte do połowy :)

a wracając do tematu :)

Jeszcze sproboj dostac sie do obd (obok) ja mam to gniazdo pod maska. U mnie tyklo jest plastik w tym miejscu...

Do OBD kumpel się podłączał i nie było problemu z dostępem :) no chyba że kluczyk jest rzeczywiście do Zablokowania dostępu do OBD i jest ustawiony w pozycji "Otwarty" skoro bez problemu można się podłączyć :)