Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.Wpadłem na pomysł aby przełozyć silnik z compacta 323 lub z coupe 320 silnik do Compacta ,który dysponował silnikiem 1.6 czy jest to możliwe i jeżeli tak to czy jakieś przeróbki trzeba wielkie robic?? Prosze o jakies info na ten temat

PZDR

Opublikowano
na poduchy pasuje i napewno wejdzie, ale na tym łatwość tej operacji się kończy... musisz mieć silnik, wiązke, komputer, (nie wiem jak skrzynia, dyfer i półosie) ale jak by miał być M52B25 to jest o 70koni więcej niż ma 1,6... Moim zdaniem nawet jak te elementy podejdą to długo nie pożyją... I na koniec jeszcze hamulce bo 1,6 ma z tyłu bębny... To dla twojego bezpieczeństwa :D
Opublikowano
dyfer mozna zostawic pare sezonow przezyje skrzynie obowiazkowo do wymiany a do silnika trzeba miec odpowiednie lapy do tego musisz wymienic zegary bo twoje beda wariowac musisz miec od 6 cylindrowego :mrgreen:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Jeszcze takie małe pytanie.Wyczytałem że silnik 1.8 is bedzie pasowal na miejsce 1.6 tylko wymiana przeplywomierza i samego komputera bez instalacji.Czy to prawda ??jeżeli wie ktoś cos na te temat zapraszam do komentarza.PZDR
Opublikowano

Dzień Dobry.

Mam to samo pytanie, bo chce przełożyć silnik z 1.6 na 1.8 is(ti). Jakie będą koszta i na co dokładnie trzeba zwracać uwagę?

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
na poduchy pasuje i napewno wejdzie, ale na tym łatwość tej operacji się kończy... musisz mieć silnik, wiązke, komputer, (nie wiem jak skrzynia, dyfer i półosie) ale jak by miał być M52B25 to jest o 70koni więcej niż ma 1,6... Moim zdaniem nawet jak te elementy podejdą to długo nie pożyją... I na koniec jeszcze hamulce bo 1,6 ma z tyłu bębny... To dla twojego bezpieczeństwa :D

Kolego tu się mylisz, mam 1.6 i z tyłu klocki a nie bębny!

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.