Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam E-30 320i z 1988 roku. Problem jest taki, że jak tylko silnik sie zagrzeje to na wolnych obrotach pracuje nierówno. Gdy stoi się na światłach to delikatnie aż buja na boki całym autem. Nie miałem najmniejszych problemów z odpaleniem auta w tegoroczne mrozy. Nie mam pojęcia, może to silniczek krokowy źle steruje pracą silnika. Kupiłem używany drugi, założyłem i nie pomogło. W końcu to V6 więc im więcej cylindrów tym równiejsza praca motoru.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przedewszystkim jakie V6!!??? masz rzędowy silnik, który zwykło się określać R6.

odnośnie pracy silnika to sprawdz czy nie ciągnie gdzieś lewego powietrza. Można to sprawdzić jakimś samostarem pryskająć na kolektor, przewody podcisnienia itp elementy przez które silnik mógłby ciągnąć lewe powietrze.

Opublikowano
Witam, heh, nie wiem skąd mi przyszedł do głowy silnik V6. Chyba było już dość późno skoro tak napiasałem, oczywiście, ze to rzędówka ;-) Dziekuje za porade i sprawdze to w tym tygodniu. Dam znac jak coś będę wiedział.
Opublikowano
Mam E-30 320i z 1988 roku. Problem jest taki, że jak tylko silnik sie zagrzeje to na wolnych obrotach pracuje nierówno.

elo.. Wydaje mi się że to może być przyczyna za małych obrotów. gdy zapalasz autko, chodzi na automatycznym ssaniu, i po chwili obroty spadają i telepie samochodem. miałem to samo, u mnie pomogło ustawienie obrotów. wiec może ci pomoże moja rada...

pozdro :cool2:

.....:::::B M W:::::.....