Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś po dużej ilości km przejechanych na LPG regenerował lub zmieniał listwę wtryskową gazu? Słyszałem, że robi się takie zabiegi.. Jeśli tak to jaki efekt i po ilu tysiącach kilometrów taki zabieg powinno się zrobić?
Opublikowano
To zalezy jaka masz listwe z reguly to trzeba ja wyczyscic a nie regenerowac :mrgreen:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Ale czyści się ją samemu czy w jakimś specjalistycznym warsztacie od LPG? Wiem, że znajomy w VOLVO coś robił z listwą w warsztacie i kosztowało to 300 zł... Mówi, że po tym zabiegu mniej pali...
Opublikowano
za 300 zl to w 90 % przypakow mam nowe wtryski :norty: Powiedz jakie masz wtryskiwacze?

Opublikowano
kolego ja mam wtryski valtek regenerowałem ją po 60 tyś robił mi to znajomy który pracuje w warsztacie gdzie montują gaz. Potym zabiegu jeszcze autokalibracja kompem i auto śmiga bez jakichkolwiek zgrzytów . Zestaw na jedną sekcje kosztuje 10zł mowa tu o wtryskach valtek czerwone.
Opublikowano

Hmm regeneracja to oplaca sie przy Matrixach Keihinach i Medach w pozostalych przypadkach lepiej kupic nowe wtryski :mrgreen:

Jak masz kolege to oki ale jak oddac na serwis to material na 6 cyl to ok 50zl a robocizna 100 mamy 150 zl za 240 masz nowe wtryskiwacze wiec ta oszczednasc raczej skromna :norty:

Opublikowano
U mnie to objawiało się nierówna pracą silnika na biegu jałowym, i większym zużyciem gazu ponieważ uszczelniacze w tych wtryskach się zużyły i wtryski podawały za dużą dawkę gazu.