Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Kilka dni temu kupilem BMW . Wszystko smigalo fajnie ale w Sobote podczas jazdy zaczely dziac sie dziwne sprawy . Podaczas jazdy zaczely przygasac Swiatla jakby prad nie dochodzil musialem jechac na długich bo te jeszcze jakotako swiecily lecz tez nie tak jak powinny . po przejechaniu pewnego odcinka drogi Auto zgaslo i nie chialo odpalic . udalo mi sie je odpalic na pych i tak kilka razy musialem ucznic bo gaslo po drodze wycieczony tymi zawodami zostawilem auto na parkingu . Mam pytanie czym moze byc spowodowane takie cos zaznaczam ze akumulator jest nowy mial kilka dni jak go kupilem . Jezeli ktos umie mi pomoc doradzic to bardzo bylbym wdzieczny .Pozdrawiam
Opublikowano
witam. ja w mojej e32 740i mialem taki problem - jechalem autem i od razu zgaslo. zero pradu. przy montazu akumulatora nie dokrecilem na maxa klem. gdy je dociagnalem auto zapalilo. czyli sprawdz, czy nie masz za slabo dokreconych klem, musza byc naprawde mocno. pozdro
Opublikowano

hmm narpierw sprawdził bym mocowanie kabla przy rozruszniku i alterantorze

potem podjechalbym gdzies sprawdzic ładowanie

na alterantorze mogly wytrzec sie szczotki lub padla dioda (temat dla elektryka)

Opublikowano
spoko jutro zciagne auto do miasta i bede kombinowal najlepsze w tym wszytskim bylo to ze gdy zamykalem auto kluczykiem to bylo slychac jak silniczki chodza od zamkow i nie przestawaly. A tak sie cieszylem ze kupilem sobie autko ;/