Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich to jest mój pierwszy post.

Kupiłem w lutym bmw e46 rok 1998.

Mam problem jak temacie od drzwi kierowcy w okolicy lusterka przy jeździe 80km/h i więcej słychać denerwujący szum. Znajomi stwierdzili że auto miało lewą stronę malowaną. Przy kupnie też szumiało - sprzedający twierdził że "może po myjni na mrozie jakaś uszczelka nie dochodzi" ociepliło się i szumy cały czas są. Co mogę z tym zrobić? Na oko wszystkie uszczelki dochodzą do karoserii.

Opublikowano

radze zobaczyć jak szyba jest osadzona na prowadnicy. Możliwe że nie dociska jej i dlatego szumi

pozdrawiam

Opublikowano
radze zobaczyć jak szyba jest osadzona na prowadnicy. Możliwe że nie dociska jej i dlatego szumi

pozdrawiam

zgadzam się, najprawdopodobniej szyba nie dochodzi do uszczelki lub jest dociśnięta za mocno, ja tak miałem ale na mrozie ułamał mi sie dodatkowo ślizgacz i wymieniłem cały mechanizm i teraz cisza :)

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
okazuje się że uszczelki przy szybie są ok, ale przy lusterku na dole nie było zaślepki i jak rozebrałem boczek drzwi i plastiki od wew strony było widać prześwit zakleiłem klejem i wszystko ok.