Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie potrzebuje pomocy swieci mi sie lampka airbag bylem na kompie w niemczech i powiedziano mi ze to schleifring z tylu kierownicy czy ktos moze mi powiedziec jak to sie nazywa po polsku dzieki za kazdom pomoc
Opublikowano

w serwisie kosztuje ponad 500 zł, więc na razie bym się wstrzymał. na allegro można kupić, ale różnią się one w zależności od rocznika i wyposażenia samochodu.

przed wymianą proponowałbym sprawdzić najpierw czy nie wypięły się jakieś wtyczki od tej taśmy. bardzo możliwe, że nie stykają i stąd ten błąd. w przypadku airbagu wystarczy chwilowa przerwa w obwodzie i wyskakuje komunikat o błędzie, który świeci się do momentu skasowania go za pomocą komputera.

marek
Opublikowano

Dziekuje za podpowiedz prubowalem skasowac za pomocom komputera i nie dalo rady potem sprawdzilem na kompie i wyszlo ze tasma slizgowa ale moze masz racje moze sie tylko cos wypielo i nie styka sprawdze martwie sie troche bo autem jezdzi moja zona czy w tym wypadku airbagi nie zadzialajom gdyby sie cos stalo ?

Pozdrawiam

Bogas

Opublikowano

świecąca lampka sygnalizuje błąd w systemie poduszek powietrznych, a co za tym idzie system ten jest wyłączany. więc poduszki nie działają.

taśma mogła rozłączyć się pod poduszką lub pod osłoną kolumny kierowniczej. zanim zaczniesz cokolwiek rozbierać pamiętaj o odłączeniu akumulatora.

marek