Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam bmw e36 320 m50. Wczoraj zauwazyłem że kontolka od oleju mruga na rozgrzanym silniku a na zimnym nie mruga.Wymieniłem czujnik cisnienia oleju nic nie pomogło czy mogła zepsuć sie pompa olejowa w silniku i daje zbyt niskie cisnienie na rozgrzanym silniku gdy jak olej robi sie rzadki???????????????????????/

Opublikowano
Jak dawno wymieniałes olej,może już czas.Może sie zdarzyc że zatnie sie zaworek regulujący cisnienie w pompie,ale to przy nieco wyższych obrotach bu sie swieciła lampka.Teoretycznie w buniach to jest chyba dopuszczalne że na gorącym silniku i wolnych obrotach mrugnie,gdzies to czytałem,chyba w instrukcji obsługi-jak sie myle to poprawcie.Ja bym zaczoł od wymiany oleju i filtra.pozdro
Opublikowano

tak jak pisze Kolega może to być wina kiepskiego oleju

ale radzę zmierzyć ciśnienie oleju na rozgrzanym silniku bo z tym nie ma żartów

Opublikowano

olej był ostatnio wymieniony a byłem u mechanika i sprawdził cisnienie oleju i powiedział ze powinno być 2bary a ma 1 i dlatego mruga

Dzieki wszystkim za pomoc temat zamkniety diagnoza;Pompa olejowa