Skocz do zawartości

Przekładka BMW E36 Z angola na wersje Europejska.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Planuje kupić BMW E36 z anglii. Chciałbym się dowiedzieć czy opłaca się robić przekładkę, Czy bardzo duzo jest przy tym roboty (trzeba spawać?), Trzeba zakładać nową instalacje elektryczną czy wystarczy ją tylko przełożyć i jakie częsci będe potrzebował do przekładki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego, jest obszerne forum internetowe traktujące wyłącznie o przekładkach angoli, tam możesz zapytać o konkretne części potrzebne do tego zabiegu. Roboty jest sporo, choć z tego, co pamiętam, spawać nie trzeba. Wiązka na pewno nie podejdzie.

Temat przekładek był poruszany kilka razy tutaj na forum, po wymianie argmentów merytorycznych, po jakimś czasie zawsze kończyl się kłótniami i wyzwiskami. Taki to emocjonalny temat :D.

Dla mnie osobiście, nawet jakbym dostał angola za darmo, to nie chciałoby mi się bawić w przekładkę. Bilans poniesionych kosztów do uzyskanego efektu jest niestety ujemny. Oczywiście mówimy o konkretnej przekładce, od części, przez pełną funkcjonalność, na zwykłym (ale bardzo dla mnie ważnym) wyeliminowaniu wszelkiego pierdzenia i trzeszczenia deski po złożeniu.

Wypowiedź swoją opieram na doświadczeniu z użytkowania kilku auta RHD oraz dwóch aut przekładanych.

Opublikowano

Herezje :twisted: w e36 smialo mozna przekladke robic nawet sam w garazu zrobilbym w 3 dni z dopieszczeniem szczegolow :twisted:

Wiazka jest do przelozenia w budzie sa wszystkie dziury trzeba wybic blache ale stare otwory wypada zaspawac ewentualnie zanitowac laty uszczelniajac silikonem tez bedzie dobrze :twisted:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A nie mówiłem?

Ja śmigałem dwoma takimi przekładkami, dopieszczonymi, robionymi przez właściciela dla siebie. I nie jakiegoś ziomka ze śrubokrętem, co samochodu na oczy nie widział. I zdania nie zmienię.

No i nigdzie nie pisałem, że nie można zrobić przekładki w trzy dni.

Opublikowano
Kolego ale sa sposoby na to piszczenie deski co prawda sa one rodem z car audio Ale idzie zrobic dobrze :D BMW jest jednym z lepiejprzygotowanych aut do przekladki

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D