Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukałem na forum ale nic konkretnego nie znalazłem to co by mnie interesowało. Opiszę Wam swoją sytuację, może ktoś miał tak to podpowie co takiego się dzieje się z moim samochodem. Problem tkwi mianowicie w tym że, stojąc na skrzyżowaniu i chcąc szybciej ruszyć nie można ;(. Mianowicie opcja jest taka że po wciśnięciu pedała gazu do podłogi samochód się przymula, puszczam pedał i w tym momencie dostaje takiego kopa że czasem ciężko opanować samochód. Na dodatek za każdym razem kiedy się tak dzieje idzie czarny dym z rury wydechowej. Uprzedzam że pompka pod fotelem jest już wymieniona, ale wciąż to samo. Co to może być? Dzieje się to w samochodzie BMW e 39 530 184 KM w automacie. pozdrawiam i z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.

ps. jestem umówiony na jutro z mechanikiem ale chciałbym się dowiedzieć czegoś może więcej od użytkowników tej marki ;)

Opublikowano
może nie mama diesla, ale podobne objawy w moim wypadku dawał przepływomierz, autko zamulało się przy maksymalnie wciśniętym pedale gazu i nie chciało jechać więcej jak 180 a przy wciśniętym do połowy jechało bez problemu 230, spróbuj jeśli masz taką możliwość, przepiąć od jakiegoś sprawnego przepływomierz jeśli pomoże to pewnie to :D :D i prawdopodobnie wymiana pompki była zbędna ... ale mogę się mylić nie mam diesla ...

po co komu porsche skoro można sobie pośmigać Bunią :D

Zmienione specjalnie dla Kolegi z forum :D

Pozdrawiam