Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupilem miesiac temu X5 z 2004 (3d). Jedzi sie super, ale jak to zwykle bywa mam kilka pytan , ktore nie daja mi spokoju.

- mam takie wrazenie ,ze przy obrotach powyzej 2300 buczy mi w samochodzie (skrzynia automatyczna 6 biegow). Tak jak gdyby cos zaczynalo, drgac (lekkie odczucie) i zaczyna buczec. Poprzednio mialem 330d i slychac bylo na wyzszych obrotach silnik , ale bez buczenia. Nawet musze powiedziec ,ze w porzednim samochodzie mialem wewnatrz ciszej niz teraz w X5. Buczenie zalezy od obrotow a nie od predkosci, bo przy zmianie biegow na nizszy mniej buczy. Takze jadac z gory buczy mniej , albo prawie wcale; jak jade pod gore dzwiek sie nasila (czyli przy obciazeniu). Mam nadzieje ,ze to nie skrzynia biegow, tylko jakies elementy zawieszenia silnika, skrzyni badz walu. Czy kto z grupowiczow mial cos podobnego i co to moze byc?

- mam do wymiany uszczelke w drzwiach (od strony kierowcy). Czy prosto sie ja wymienia?

- w jaki sposob wymienic wklad lusterka (rady sie przydadza, nie chce zlamac czegos)?

- mam nawigace, zmieniarke izestaw glosnikow z przodu i z tylu, ale nie ma suba. Czy ktos z grupowiczow , ktory ma suba w bagazniku moze mi powiedziec (lub z robic zdjecie) jakie kable sa do przylaczenia suba? W miejscu gdzie ma byc sub wisi jaks kostka , niebieska (byc moze do przylaczenia suba)

- mam hak z tylu, odczepiany, ale zeby go odczepic potrzebny jest kluczyk. Niestety poprzedni wlasciel zgubil go, czy ktos borykal sie z takim problemem? Jak sciagnac hak?

Dziekuje za odpowiedzi

Grzegorz

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Tez chetnie posłucham sugesti, mi buczy przez ostatnie 110 tys km w zakresie 2300-2700 obrotów na kazdym biegu a przy obciazenieu sie nasila i jeszcze sie nie znalazł taki fachowiec który my mi w tym pomógł, skrzynia i sprzgło hydrokinetyczne wymienione.

pozdro