Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W pierwszej kolejności witam wszystkich, jest to mój pierwszy post ponieważ dopiero od 2 tygodni jestem posiadaczem BMW :)

Przeszukałem forum i znalazłem następujące rzeczy o Navi Business w e90 z 2005 roku. Chciałbym prosić osoby które je mają o potwierdzenie, czy te informacje są prawdziwe (jest dużo sprzecznych danych na forach).

1. Nawigacja dla Polski jest na płycie 2009-02 jednakże, żeby ona działała trzeba też mieć 2009-01 którą wrzuca się wpierw do czytnika.

2. Udało mi się ściągnąć (do testów) 2 pliki z płyty 2009-02, jeden to obraz płyty .iso a drugi to plik .mds. Trzeba wypalić je oba na płycie DVD R z prędkością x1 lub x2, bez katalogu, pliki bezpośrednio na płycie.

3. Nawigacja jest strzałkowa.

Będę wdzięczny za informacje.

Może ktoś z Warszawy byłby na tyle pomocny, żeby użyczyć swojej płyty (płyt) na kilka godzin w celu przetestowania :)?

Pozdrawiam,

maksymilian

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to źle szukałeś. Nie trzeba wkładać 1 płyty a potem drugiej, bzdura jakaś. To co ściągnąłeś to obraz i musisz go wypalić otwierając np w nero.
Krzysztof
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pliki wypalasz jako obraz a nie przerzucasz na płytę DVD. Napisz jakiego programu używasz do wypalania płyt będzie prościej.
Krzysztof
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Odświeżę wątek dwoma pytaniami:

1) gdzie można sprawdzi wersję (rocznik) wgranej nawigacji?

2) czy można wgrać od razu wersję 2010?

jeszcze jedna kwestia, czy czytnik w aucie to DVD, bo

w Entertaiment pokazuje tylko że to CD