Skocz do zawartości

Jak wyciągnąć przednie reflektory e38 95r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem- chcę wymontować reflektory z przodu z mojej e38 poniewaz mam jedno pęknięte szkło i chciał bym je wymienić ale nie wiem jak wyciągnąć lampe. Odkręcałem od góry,no ruszała sie ale na dole coś ja trzyma, żadnych śrób nie widze a jak oglądałem samą wyciagnietą lampe to widać 2 uchwyty w dolnej częsci,czyli musi być gdzieś przykrecona na dole. Czy trzeba zdejmować zderzak zeby sie do tego dostać? Bo troche było by to dziwne zeby zdejmować zderzak. Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi.
Pomocy potrzebuje każdy a zarazem każdy powinien jej udzielać.
Opublikowano
  • Autor
Oj wielkie fenkju wery macz :D Bardzo mi pomogłeś wielkie piwko dla ciebie!!!

Edytowane przez andrzejw1

Opublikowano
  • Autor
Tak kombinowałem z tymi listewkami a widze ze je się zsuwa w bok :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
patrzylem u siebie i nie widze zeby dalo sie to w bok przesunać.juz nie wiem o co chodzi.
Opublikowano

jeżeli masz samochód przed liftem to na pewno da się je przesunąć. sam tak robiłem. trzeba użyć trochę siły :)

jeżeli będziesz robił według opisu który podesłałem, to musi się udać.

marek
Opublikowano
  • Autor
No przed liftem mam 95 rok ale jak próbowałem to bałem sie ze coś urwe.Dziś sprubuje jeszcze raz:) Te szkła sa na sylikon czy tylko uszczelka jest??
Opublikowano

polecam stronę http://bmwfans.info . jest tam rozrysowany cały samochód

tutaj masz swoją lampę http://bmwfans.info/parts/catalog/E38/Sedan/Europe/740i-M62/1995/browse/lighting/headlight_parts/

pod kloszem jest uszczelka (numer 12) a klosz do obudowy montowany jest na z tego co pamiętam 6 spinek (numer 13) i plastikową listwę (numer 19).

przy okazji wymiany klosza polecam wymianę uszczelek, ponieważ prawdopodobnie będą sparciałe (u mnie były).

trochę dokładniejszy opis http://www.bimmerboard.com/members/calypso750/chromeline.htm

marek
Opublikowano
  • Autor
Reflektory wyciagnolem, szkła wymieniłem oby 2 zeby sie nie roznily, uszczelki mialem dobre i mieciutkie,wyczyscilem soczewki i odblysniki,teraz swieci jeszcze lepiej:) wypalam pobocza xenonami:) ladnie widac na murze jak pada swiatlo i ten swiatlo cien.Jak wlacze to wyglada jak nowka z salonu,szkal nie wypiaskowane,krystalicznie czyste:) Podoba mi sie bardzo.:)