Skocz do zawartości

BMW E30 324td nie odpala, zapowietrzony ikład paliwowy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wracając z dłuższej podróży jadąc na rezerwie około 35 km. nagle autko stanęło stwierdziłem,że skończyło się paliwo i zostawiłem je już do rana na miejscu,rano poszedłem po paliwo zalałem i chciałem odpalić kręciłem i kręciłem a auto nie odpaliło w końcu rozładowałem akumulator, jazda na holu też nic nie pomogła. nie wiem co się dzieje ale słyszałem że może być układ zapowietrzony bo psikając w układ dolotowy Plakiem jak to niektórzy doradzają autko odpala na kilka sekund i gaśnie a w wężyku widać niewielki ruch paliwa jakby nie miało siły zassać wyjmowałem już i pływak oczyszczając sitko a także sprawdzałem filtr paliwa który jest czysty i już nie wiem jak go odpalić proszę o pomoc.

Siniek ;)

Wynajem aut do ślubu.

http://www.jaguaremdoslubu.strefa.pl/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
może zapowietrzony a może coś zamarzło w przewodach?? Znowu przyszły mrozy więc klekoty mogą zamarzać. Na przyszłość to nie jeździj o kropelce bo w baku osadza się bardzo dużo wilgoci wtedy i nawet przy minimalnym mrozie możesz nieodpalić.
Opublikowano
Byłem wczoraj w warsztacie zaciągnąłem go i tak poluzował przewody wtryskiwaczy i kazał ciągnąć go aż przepchnie powietrze kilka razy tak robiliśmy po kilkaset metrówniby coś poszło wężem więc dalej pojechaliśmy przy większej prędkości w trase prawie 4 kilometry i silnik cały czas praktycznie na biegu a tam tylko na tych przewodach wtryskiwacza małe zapocenie...Facet stwierdził że ropa powinna tryskać i prawdopodobnie zatarłem pompe... Też tak sądzicie?

Siniek ;)

Wynajem aut do ślubu.

http://www.jaguaremdoslubu.strefa.pl/

• 4 tygodnie później...