Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Forumowiczów,

Zbliża się wiosna a więc czas pomyśleć o zakupie nowych felg na lato (obecnie jeżdżę na 16-tkach bez RunFlat, mam zwykłe zawieszenie). Najbardziej boję się pogorszenia komfortu jazdy po przesiadce na większe felgi - mniejszy profil opony. Prosiłbym o opinie, najlepiej jeśli ktoś z Was jeździł zarówno na 17-tkach jak i 18-tkach - będzie mógł najwięcej powiedzieć na ten temat. Bardziej skłaniam się chyba do tych mniejszych, lecz wiem, że na 18" auto dużo lepiej wygląda.

Druga sprawa to wybór miejsca zakupu felg: na alledrogo można kupić nowe oryginalne 17-tki za mniej więcej 2300zł (bez opon) - czy one są na pewno oryginalne - np. na tej aukcji: http://moto.allegro.pl/item941261310_oryginalne_bmw_3_e90_91_x1_e84_5x120_nowe.html? Czy może lepiej szukać na niemieckim Ebay'u? (tam komplet z oponami kosztuje mniej więcej 1200eur od dilera BMW)

Proszę o pomoc ;]

Proszę Was: nie piszcie, że są podobne tematy bo nie ma żadnej konstruktywnej odpowiedzi na te pytania, które mnie nurtują.

Pozdrawiam

Opublikowano

Cześć,

Miałem ten sam problem czy włożyć 17' czy 18' do mojej E90. Zdecydowałem się w końcu na 17' mimo że 18' dużo lepiej wyglądają. Jednak dziury robią swoje i wole nie ryzykować z 18'. Niektórzy mogą się ze mną nie zgodzić ponieważ 18' to i tak nie jest jakiś ogrom, ale jestem bardziej przezorny i wolę wydać kasę na coś innego niż na prostowanie ;)

pozdr.

Opublikowano
Prosiłbym o opinie, najlepiej jeśli ktoś z Was jeździł zarówno na 17-tkach jak i 18-tkach - będzie mógł najwięcej powiedzieć na ten temat. Bardziej skłaniam się chyba do tych mniejszych, lecz wiem, że na 18" auto dużo lepiej wygląda.

Duzo zalezy od jakosci opon. Jezeli przesiadziesz sie z 16" RFT na tradycyjne 18" to komfort bedzie podobny.

Druga sprawa to wybór miejsca zakupu felg: na alledrogo można kupić nowe oryginalne 17-tki za mniej więcej 2300zł (bez opon) - czy one są na pewno oryginalne - np. na tej aukcji: http://moto.allegro.pl/item941261310_oryginalne_bmw_3_e90_91_x1_e84_5x120_nowe.html? Czy może lepiej szukać na niemieckim Ebay'u? (tam komplet z oponami kosztuje mniej więcej 1200eur od dilera BMW)

Proszę o pomoc ;]

Felgi z aukcji na allegro wygladaja na oryginalne. Kup tam gdzie znajdziesz rozsadniejsza oferte (w Niemczech jest ten plus, ze prawie nikt nie sprzedaje podrob oryginalnych felg), pamietaj o kosztach przesylki calych kol z Niemiec.