Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie chciałbym się ze wszystkimi przywitać.

Mam na imię Jakub , mieszkam w Łodzi.

Swoja przygodę z BMW rozpocząłem dawno jeszcze od modelu E46 325 ci. Później były rożnie auta lecz nigdy BMW. W chwili obecnej zastanawiam się nad kupnem e60 z 2006r , silnik 3.0 benzyna. Wszystko fajnie tylko auto jest z USA. Nie ukrywam że trochę się tego boje. Zawsze import z USA kojarzył mi się z porozbijanymi szrotami. Czy ów model cierpi na jakieś typowe choroby? Coś na co powinienem zwrócić uwagę? Jak wygląda awaryjność Dynamic Drive? Jak wygląda ewentualnie sprawa zmiany świateł przód / tył na poliftowe i czy jest możliwość zmiany zegarów na takie które mają tylko kph ?

Pozdrawiam

Jakub

Opublikowano
dziękuję za sugestie , jak wygląda sprawa moich pozostałych pytań ? czy codzienna eksploatacja wersji us rożni sie znacząco od eu ? Mam na myśli części , procedury serwisowe. Jak z żywotnością Dynamic Drive? Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma dostęp do carfax i mógłby sprawdzić mi auto po VINie?
Opublikowano

jeśli bezwypadek z USA, co możesz sprawdzić na w/w stronie to spokojnie nie ma się czego obawiać. Tam też wrzucą ci wyciąg z Carax'a i Autocheck'a. Ja mam dwie z USA i zero z nimi problemów (serwis,części,diagnostyka)

co do zegarów to możesz zmienić całe zegary lub same tarcze tylko musisz znaleźć takie same z wersji eur. Pozostaje kwestia reszty przeróbek typu przeciwmgielne tył itd... zobacz czy wszsytko jest poprzerabiane bo jeśli nie to kilka groszy będziesz musiał doliczyć.

jesli masz pytania co do konkretnych przeróbek USA na Eur to napisz do mnie PW... temat mam zgłębiony w całości:)

pozdrawiam

Krzysiek

Sprzedam do E90 pre lift:

1. Pasek wielorowkowy do benzyniaków N52

2. Lampy komplet ori tył, używane w bdb stanie