Skocz do zawartości

E46 - otwarta poduszka co do wymiany???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Kupiłem okazyjnie e46 z 1999r. z silnikiem 3.0D. Niestety autko jest uszkodzone i zostały otwarte dwie poduszki w drzwiach ( pasażer i kierowca). Autko oddałem w ręce blacharza, ale zastanawiam się co mam kupić? czy wystarczy sam airbag, czy jeszcze coś? po wyciągnięciu odpinałem wtyczkę koloru żółtego, ale nie wiem czy ma to coś do rzeczy, na kierownicy jest napis SRS airbag (nie wiem dokładnie co to jest ale chyba coś z pasami bezpieczeństwa, działają prawidłowo) nie wiem czy sam zakup poduszki wystarczy??? czy można kupić np. na allegro??? Prosze o pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
prócz poduszek pewnie bedziesz jeszcze miał wystrzelone napinacze pasów. Gdy wymienisz te poduchy i napinacze musisz skasowac błąd podpinając sie pod kompa.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Witam kolego jeżeli to poduszki boczne to nic nie musisz dokupywać wymieniasz tylko poduszki . musisz jeszcze skasować błedy na kompie. Ja wymieniałem w dwóch drzwiach oraz kurtyne . Ze skasowaniem błędu nie miałem problemu za 30 zł mi skasowali błędy .