Skocz do zawartości

Żarówka ksenon - ma barwe purpurową jak w AudiCzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam - kupiłem na giełdzie nową żarówkę Philipsa D2s ksenonową (nówka - zapakowana) włożyłem do auta i świeci jak w Audi z lekkim nasączeniem barwy purpurowej.

Wiem , że nie wymienia się jednej żarówki bo zawsze inaczej świeci ale dlaczego taką barwę przyjał po 42 godzinach pracy.

Czy żarówki mają jeszcze jakieś dodatkowe symbole oznaczeń barwy ?

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Witam - kupiłem na giełdzie nową żarówkę Philipsa D2s ksenonową (nówka - zapakowana) włożyłem do auta i świeci jak w Audi z lekkim nasączeniem barwy purpurowej.

Wiem , że nie wymienia się jednej żarówki bo zawsze inaczej świeci ale dlaczego taką barwę przyjał po 42 godzinach pracy.

Czy żarówki mają jeszcze jakieś dodatkowe symbole oznaczeń barwy ?

Jesli zarowka "spurpurowiala" po 42 godzinach pracy to nie ma to nic

wspolnego z roznymi temperaturami barwowymi sprzedawanych zarowek.

Zarowka prawdopodobnie ma defekt - sprobuj ja wymienic u sprzedawcy.

Purpurowa barwa wystepuje najczesciej w "zejsciowej" fazie zycia

zarowki i jest spowodowana zanieczyszczeniem atmosfery wewnatrz

banki zwiazkami sodu.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
Witam - kupiłem na giełdzie nową żarówkę Philipsa D2s ksenonową (
dobrze sprawdź na samej żarówce czy to philips bo mi się wydaje że kupiłeś od gości z legnicy co stoją na początku giełdy po prawej stronie i sprzedają tandetne żarówki tuningowe fakt żarniki. Tak na marginesie to znam ich żarówki i są opakowane jak philips ale to inna firma robi ich barwa zaczyna się od rózówego i kończy na zielonym ksenonie.
Opublikowano
zapomnijmy o sprawie . zarowka jest philipsa wrocila do normy moze mialem omamy z tym kolorem.
www.7er.pl > BMW7 Klub Polska