Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam własnie dołaczyłem na forum :lol:

Mam troche pytań zapewne to było milion razy, ale jak ktoś wie to czekam na odpowiedzi :8) z gory dziekuje

W 318 i silnik m40 :lol:

Mam do skasowania inspekcje nie wiem gdzie jest gniazdo ? i nie wiem ktore styki połaczyc zeby to skasowac :cry:

Opublikowano

No to jak było milion razy, to po co pytasz ?! Wszyscy wiedzą, oprócz tych którym się niechciało poszukać :twisted:

Jeden z miliona wątków na ten temat (zdążyłbyś 10 razy wyszukać, zanim napisałeś to pytanie ...) :

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=11919&highlight=inspekcja

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

gniazdko zazwyczaj jest na drzewie :D

A w m40 kasujesz tak samo jak w kazdym innym bmw z nowym typem gniazda - a to wyglada jak maly sloiczek :D - odkrecasz nakretke i juz masz piny ...... ale o tym naprawde bylo juz wiele razy na forum.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Jak się uparłeś na M40, no to tak masz, że nie możesz znaleźć - we wszystkich silnikach, tak samo się kasuje inspekcję, Oil service itd. ... - wyjątkami są roczniki mniej więcej po 2000 oraz z początku lat 80-tych i wcześniej, ale to przeczytasz w każdym przyzwoitym opisie i Ciebie one nie dotyczą.

Po za tym poprostu nie szukałeś - tu masz konkretnie pytanie dot. M40 :

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=10865&start=0

Jak byś przeczytał opisy, to i byś znalazł gniazdo diagnostyczne - patrzyłeś w ogóle pod maskę damochodu ? :twisted: :mrgreen: - masz je przy nadkolu, bliżej kabiny - albo przy akumulatorze lub przy pompie hamulcowej.

Zacznij przygodę z forum od szukania informacji, a nie zadawania pytań ... na 90% pytań już były tutaj udzielone odpowiedzi, a już dot. kasowania inspekcji, zużycia paliwa, instalacji LPG, falujących obrotów, komputera OBC (lub BC jak kto woli), prawdziwych przebiegów itd. itd. ..., to już chyba doktoraty by moznabyło napisać :twisted2:

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano
Wyluuzuj , umnie gniazdo jest na podszybiu dopiero znalazłem ,pomogł mi w tym sarna 1 ,ze to jakis słoik haha ,faktycznie jest odkrecane czarne słoikowato podobne .Poza tym jak ktos dopiero kupił samochod to chce w miare szybkiej odpowiedzi ,nie ma czasu przeszukiwac forum bo ryje pod maską i ma czasem brudne rece :lol: a na forum wchodzi z doskoku :lol:
Opublikowano

No to właśnie Ci piszę, że szybciej jest poszukać, niż zadać pytanie ... - czekałeś na odpowiedź co najmniej 1/2 godziny, a mógłbyś ją mieć w 5 minut.

Nie mam co luzować, bo się niestosujesz do zasad na forum ... Po za tym większość osób nie ma czasu ... także na odpowiadanie po raz tysięczny na to samo pytanie ...

Stronka