Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czujnik położenia przepustnicy mógł sie wytrzeć. Czyszczenie ścieżki węglowej powinno pomóc. Miałem podobny problem musiałem kopnąć w pedał gazu pare razy i przestawało ale nie na długo.
Opublikowano
proszę napisz coś więcej na temat tego czyszczenia, jak dokładnie to zrobić ?

Czujnik przykręcony jest na 2 śrubki torx

http://www.allegro.pl/item938368921_bmw_e36_318is_czujnik_polozenia_przepustnicy.html

Przy odkręcaniu lepiej potraktować je wd40 i odczekać troche. Nie jest tak łatwo dostać się do niego i nie przejmuj sie jak ułamiesz pare zapadek bo w końcu i tak trzyma sie na te 2 torxy. Ścieżki węglowe śie ścierają. Ja czyściłem wacikiem i perfumami aż nie zostawiał śladu i już przeszło pół roku mam spokój.

Opublikowano
mam takie pytanko krotkie czy ta wskazowka tyczy sie tylko Pb czy pokazuje tez spalanie gazu?wiem ze pytanie moze wydawac sie idiotyczne :oops: bo co ma do tego gaz ale chce sie upewnic raz na zawsze :lol:

"TAKI EGZĘPLARZ TO PRAWDZIWY UNIKAT A STAN POWALA NA KOLANA !!!" :lol:

nie wróż ze szklanej kuli http://emotikona.pl/emotikony/pic/027.gif

Opublikowano
mam takie pytanko krotkie czy ta wskazowka tyczy sie tylko Pb czy pokazuje tez spalanie gazu?wiem ze pytanie moze wydawac sie idiotyczne :oops: bo co ma do tego gaz ale chce sie upewnic raz na zawsze :lol:

Wskazówka działa poprawnie przy instalacji gazowej (sekwencja napewno). Można to zaobserwować przy stałej prędkości przełączając np z benzyny na gaz spalanie wzrasta minimalnie ( u mnie przy chwilowym 8 PB na ok 9 LPG).

Opublikowano

Wskazówka działa poprawnie przy instalacji gazowej (sekwencja napewno). Można to zaobserwować przy stałej prędkości przełączając np z benzyny na gaz spalanie wzrasta minimalnie ( u mnie przy chwilowym 8 PB na ok 9 LPG).

powaga?hmm? :shock: ale mi ona caly czas lata jak poj....na :lol: wogole nie wiem o co tam biega,od lewej do prawej od lewej do prawej,a moze ona jest popsuta?nie wiem,ona ma w miejscu stac czy jak?jak to jest? :norty:

"TAKI EGZĘPLARZ TO PRAWDZIWY UNIKAT A STAN POWALA NA KOLANA !!!" :lol:

nie wróż ze szklanej kuli http://emotikona.pl/emotikony/pic/027.gif

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sory , że wracam do tematu ale drażni mnie ta wskazówka , raz do lewej raz do prawej.

Auto było generalnie zamulone, lecz gdy założyłem sekwencje , jedzie o niebo lepiej, ale :

-wskazówka dalej się przemieszcza

-auto ma problem wejścia na wyższe obroty , jakby coś nie pozwalało się wkręcać

-podczas gdy chodzi na gazie , norma spalania wydaje się prawidłowa.

Auto wydaje mi się , że dość nierówno przyspiesza.

diagnostyka komputerowa nic nie wykazała..

I teraz :

-wymieniłem czujnik położenia przepustnicy

-pompę paliwa

i chodzi mi po głowie :

-popsuty przepływomierz

-popsuty czujnik położenia wałka rozrządu

-popsuta sonda lambda

jakieś pomysły jeszcze ?

A jeśli tak jak można sprawdzić , co może być walnięte

Będę wdzięczny za pomoc!