Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zauważyłem ostatnio po jeździe że jak dodam lekko gazu na postoju - wskazówka obrotomierza oscyluje gdzieś w okolicach 900 obr/min to autem zaczyna delikatnie trząść. Wibracje przenoszą się na siedzenie, podłokietnik, kierownice etc... Dodam że słyszałem takie ciche jakby obcieranie. Słychać to było tylko wewnątrz auta - na zenątrz nie.

Kiedy wskazówka wejdzie na 1000 obr/min objaw ten ustępuje. Podobnie kiedy wskazówka zejdzie poniżej 900 obr/min na 800obr/min -objaw też ustaje.

Jaka może być tego przyczyna?

Pozdr.

Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
Mam to samo. Wymieniałem już wszystko jeśli chodzi o kulturę pracy silnika poza Vanosem.On może płatać takie figle,bo wcześniej jak pompkę paliwa wymieniłem to sie wszystko uspokoiło ale potem powróciło. W tym tygodniu wymieniam O-ringi na Vanosie i zobaczymy czy objawy te znikną jak nie to nie wiem może koło zamachowe albo sprzęgło takie coś stwarza.Ręce opadają :duh:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

Hej Kolego...

To daj znać jak już wymienisz te uszczelki czy się poprawiło...

Ja spróbuje nagrać telefonem te dzwięki. W najblizszym czasie będę wymieniał komplet sprzęgła więc dam znać czy to moze wina tego...

Opublikowano
Ok nie ma sprawy na pewno coś napisze w związku z tym. A jak ci ciągnie autko od samego dołu idzie jak przeciąg czy raczej czujesz że nie ma takiego powera jak powinno???
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
hmm... raczej nie zauważyłem żadnej różnicy. Ciagnie bardzo dobrze a po załączeniu Vanosa czyli ok 3500 obr/min idzie ja huragan:)