Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowy i przy okazji pozdrawiam i proszę o pomoc..

BMWe30 1.6i stuka cały czas na każdych obrotach kiedyś stukało delikatnie równo z obrotami silnika ale potem zaczęło naprawdę tłuc wymieniłem za poradą panewki było cicho i po 2000tys km znowu zaczęło strasznie tłuc???

Proszę o pomoc powiedzcie co i jak ale może trzeb wał do szlifu i dopiero panewki może na wale się zrobiło jajko i czy to pomoże pomocy??? a i może od razu wymienić popychacze. a jeżeli jest to wszystko do roboty i może coś więcej to piszcie Proszęo pomoc i może jak wiecie czy wymiana tylko tego wystarczy czy nie trzeba sie pchać w coś więcej

Wielkie Dzięki za Pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zaley jakie to jest stukanie. Nikt nie słyszał tego więc nikt nie da ci jednoznacznej odpowiedzi. Poszukaj forumowicza w twoich okolicach co znajdzie czas by osłuchać co się dzieje. Jak bedziesz miał wsyzstko do robienia to lepiej szukaj silnik m42b18. Wyjdzie taniej i mniej problemowa niż z m40,
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

panewki korbowe?

przerabiałem ten temat

wał daj do szlifu nowe panewki i bedzie śmigał jak cycu

przy okazji wypadało by przyjrzeć się głowiczce i pierścieniom tłokowym

!!! wypada dać nowe śruby stopek korbowodowych lubią sie wyciągać

sprawa dość kosztowna i pracochłonna podejrzewam że taniej bedzie silnik kupić

u mnie przesypanie całego silnika ze szlifem wału i naprawą korby kosztowało jakieś 1000pln w materiałach mieszkam nad warsztatem tak że robota wyszła za free. ale jakbym musiał placic jeszcze za robote to pewnie kupilbym 2gi silnik