Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem chlopaki...mianowicie przez zime nie jedzilem samochodem i stal nie uzywany ostatnio odpalilem go i psikus naciskam pedał sprzęgła a on mi luzno dochodzi do podłogi:(:( patrzylem na forach itd i wnioskuje ze moze to byc wina wysprzęglika... jak mam to sprawdzic?? co mam zrobic by odzyskac sprzegło i poprawic sile hamulców....a zapomnialem dodac ze przed zima jak jezdzilem i przy hamowaniu gdzies mi wyciekal plyn hamulcowy i stracilem hamulce gdyby nie reczny bym wjechal w dupe.... zajechalem na stacje kupilem płyn hamulcowy zalalem pare razy przepompowalem hamulcem i hamulce wrociły ale co z tego jak przy naciskaniu hamulca czynnosc sie powtarza co to moze byc...?? RATUNKU juz nie mam siły czekam na wasze pomysły :( :( :( :( :( :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mowisz że gdzieś ucieka ci plyn. Zlokalizuj i usun wyciek a i się okaże czy to wina wycieku czy czegoś więcej. Wymień równiesz płyn hamulcowy w całym układzie. Kosztuje grosze a ma ogromny wpływ na pracę układu hamulc. i sprzęgła. Sprawdz czy nie cieknie na zaciskach lub na przewodach. Te gumowe warto wymienić bo też nie kosztują majątku. Jak nie bedzie wycieków to wtedy się mart że sprzęgło coś nie łączy...Jak zawsze trzeba dobrze odpowietrzyć hamulce i wysprzęglik.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moim zdaniem to hamulce. najwyższy punkt na końcu. Ale tyle szkół ile mechaników.
Opublikowano
dzis odpowietrzalem hamulce i wysprzeglik... odnosnie hamulców to płyn mi ciekl z tylu pekł przewod ne chcialo mi sie bawic z wyciaganiem go i zalozeniem nowego bo jak naazie nie mam funduszy wiec wzialem wogole odkrecilem go od zbiorniczka z płynem i na jego miejsce wkrecilem zabezpieczenie mam hamulce tylko na przod :D ale za to konkretne.. a odnosnie wysprzeglika to nie dam rady odpowietrzyc go za cholere dzis kolega pompowal sprzegło a ja odkrecalem odpowietrznik od wysprzeglika caly czas leci powietrze czasami płyn z powietrzem..caly czas jest tak samo jak nie było sprzegła tak i nie ma;/ czy to moze byc wina wysprzeglika czy czegos innego???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A przewó miedzy pomką i sprzęgłem jest szczelny??? Jak jest to wina może być siłownika.