Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
koledzy pomóżcie, zauważyłem dzisiaj rano plame oleju, zaraz podjechałen na kanał bo myslałem, że to z miski olejowewej od skrzynie, ale była sucha tylko obudowa była mokra, natomiast to gdzieś głebiej patrząc od tył samochodu to w strone silnika od skrzyni. czy to możed być coś poważnego? którędy może to lecieć?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

hej,

to może być wyciek oleju ze skrzyni, poprzez wtyczkę do sterowania. znajduję się ona na tyle skrzyni, nad wałem napędowym.

u mnie z tego miejsca wyciekał olej.

w serwisie zapłaciłem ok 500 zł za zrobienie tego. Prawdopodobnie jest jakiś zestaw uszczelniający, ale nie wiem jak dokładnie

to zrobili

pozdrowionka Piotr

BMW RULEZ !!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
hej,

to może być wyciek oleju ze skrzyni, poprzez wtyczkę do sterowania. znajduję się ona na tyle skrzyni, nad wałem napędowym.

u mnie z tego miejsca wyciekał olej.

w serwisie zapłaciłem ok 500 zł za zrobienie tego. Prawdopodobnie jest jakiś zestaw uszczelniający, ale nie wiem jak dokładnie

to zrobili

pozdrowionka Piotr

Ja zaplacilem kilkadziesiat pln za oring (jest z tulejka, ale jej nie zalecaja wymieniac jesli jest ok) - kolo 30-60 pln, nie pamietam i kolo 100 pln za robote (nie wiem dokladnie, bo robilem jeszcze wymiane oleju i wymiane lacznika elastycznego na wale).