Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam! z góry zaznaczam ze uzylem przycisku SZUKAJ i niestety nic nie znalazlem!

znajomy chce mi podrzucic swoja E30 325 abym zalozyl mu alarm ale nie podlaczalem jeszcze w tym modelu alarmu do centralnego!

wiem ze centralka jest u kierowcy pod nogami ale jakie jest tam sterowanie czy standardowe dla BMW dwa +?? i jakie kolory przewodów mam szukac?

bardzo prosze o wszelkie wskazówki

Opublikowano
schematy są w dziale przydatne linki wiecej ci ie pomogę bo mam e34...
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano
bez schematu tez sobie poradzisz. wyciag centralke nie odlaczajac kabli (musisz wyciagnac najpierw glosnik).. jak w wszystkich bemkach sterowanie jest minusem, czyli na odpowiednie styki trzeba podac mase, zeby wyczaic te styki najpierw wybadaj miernikiem na ktorych jest +, jak jest plus to zamknij/otworz centralny zamek, jak na mierniku bedzie chwilowy spadek napiecia to jestes w domu ;)
Opublikowano
bez schematu tez sobie poradzisz. wyciag centralke nie odlaczajac kabli (musisz wyciagnac najpierw glosnik).. jak w wszystkich bemkach sterowanie jest minusem, czyli na odpowiednie styki trzeba podac mase, zeby wyczaic te styki najpierw wybadaj miernikiem na ktorych jest +, jak jest plus to zamknij/otworz centralny zamek, jak na mierniku bedzie chwilowy spadek napiecia to jestes w domu ;)

o ile mi wiadomo to nie we wszystkich BMW jest sterowanie masą a wręcz powiedziałbym ze we wszystkich jest sterowanie PLUSEM ale nie bedę się kłucił jeśli chodzi o E30 bo w takiej centralnego jeszcze nie ruszałem więc dlatego pytam