Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc. przeczytalem prawie wszystkie posty i wile sie pisze na temat suba i wzmacniacza ale nie podajecie gotowego zestawu ktory da rade sie przebic przez bagaznik e46 sedan,

jesli mozna to prosilbym o gotowy zestaw tak do 1000zl ktory da rade sie przebic.

zadaje takie pytania gdyz nie mieszkam chwilowo w kraju i za granica nie potrafia doradzic tak jak w Polsce w sklepach-tu maja tez gotowe zestawy i ostatnio jak sie zapytalem to gosc mi polecil zestaw-koszt 1500zl

-a jak sprawdzilem na ineternecie opinie to sie okazalo ze szkoda 50 funtow za to. wiec jak jest ktos na tym forum kto posiada sprawdezony zestaw to prosze o pomoc-mialem robic cale car audio ale nikt mi nie doradzil dostatecznie wiec narazie podlacze wzmak i sub po oryginalne radio.

nie chodzi mi o to abym bym slyszalny n aulicy tylko aby w srodku bylo czuc ten bas-muzyka to generalnie rock.pop.czasem czarny hip hop/nie techno.

pozdrawiam

aha model auta

bmw e46 sedan/skora bez podlokietnika z tylu wiec nie jest otwierany/oryginalne radio cd bussines zmieniarka cd z tylu-bez harmam cordon

Opublikowano
Nie wolisz zamontować bassowe głośniki do półki ? Imo tylko wtedy będzie jakiś godny efekt w sedanie . W coupe na przykład jest w standardzie że przy harmanie sub jest montowany do półki tylnej i przez to jest taki efekt jaki jest a w sedanie to trochę kicha .
http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
Opublikowano
w sumie jet mi to obojetne gdzie i co zrobie byle bym mial bas w srodku-ja chcialbym aby ten bas sie ciagnal i byl gleboki a nie taki krotki i glosny jesli wiecie o co mi chodzi
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Zgodze sie naglosnienie sedana nie jest sprawa prosta szczegolnie w e46.

Ale jest kilka kwesti ktore mozna zrobic.

Wlozenie w orginalna polke glosnikow nic nie da gdyz ich komora rezonansowa czyli w tym przypadku bagaznik jest za duza oraz nieszczelna. Wiec nawet dobry glosnik bedzie gral slabo. Mozna zamontowac w orginalnym miejscu, glosniki w polke, ale zrobic do nich komory okolo 11 l na jednen sub 20cm srednicy. Bas bedzie z takich glosnikow szybki precyzyjny i doniosly . Wiadomo, ze niestety skrzynki wiszace pod polka nie beda wygladaly dobrze wiec proponuje zmniejszyc troszke bagaznik o postawienie czołwiej scianki ktora pokaze nam tylko radiator wzmacniacza. Wkonalem juz 2 takie zabudowy i powiem szczerze ze efekt byl napawde bardzo dobry klient ktory odbieral samochod byl zdziwiony dynamika i iloscia basu z tych 20cm subow;) estetyka pracy byla rowniez na bardzo wysokim poziomie ,calosc z dobrym zestawem z przodu zagrala o niebo lepiej niz seria.:)

Pozdrawiam

Kamil

LacAudio

Manufaktrua Car Audio

695155713

Opublikowano
Kamil tutaj ma dużo racji ale zobacz sobie moja instalację jest pare postów niżej. Jest to auto przygotowane na tegoroczne zawody sound off, fakt mam podłokietnik ale go nie otwieram. Bas mam z "porzodu" auta, a głośnik ma 25cm i zaledwie 150W. Jak dla mnie to zaczynasz jak każdy laik od dupy strony, ja bym Ci doradził byś zainteresował się zestawem przednim z wygłuszeniem drzwi i wzmakiem 4ch który w przyszłości pozwoli Ci napędzić też i suba.