Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy czy te głowice z Vanosem są takie same??? CZy da rade założyć z M50??? Czy wałki są takie same czy może z M52 są lepsze.Zanoszę się na wymiane głowicy a raczej hydrauliki bo ostatnio nawet po wymianie oleju rano przy zerowej temp. klepią hydropopychacze przez jakies 2 sec.I nie mówcie mi że to normalne.Hydropopychacze sie kończą a taniej mi i szybcie przerzucić głowice bo mam je jak na dłoni ze złomu ale widziałem jak te silniki pracują .

Pozdro

http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Głowice sa wymienne czyli pasuja zamiennie na bloki jednakze juz elementy glowicy to wiekszy problem Wałki najlepsze sa M50B25 bez vanosa ale wtedy rezygnacja z vanosa musi byc, do glowicy bez vanosa niema sensu zakladac wałkow z M52 ale czy wogole jest sens kombinowac z glowica do prawie seryjnego silnika ?

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Koledzy czy te głowice z Vanosem są takie same??? CZy da rade założyć z M50??? Czy wałki są takie same czy może z M52 są lepsze.Zanoszę się na wymiane głowicy a raczej hydrauliki bo ostatnio nawet po wymianie oleju rano przy zerowej temp. klepią hydropopychacze przez jakies 2 sec.I nie mówcie mi że to normalne.Hydropopychacze sie kończą a taniej mi i szybcie przerzucić głowice bo mam je jak na dłoni ze złomu ale widziałem jak te silniki pracują .

Pozdro

Wałki są inne

http://img697.imageshack.us/img697/1597/eurp070515z325iand328ie.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano
Panowie mam pytanie. Mam silnik m52b20 z vanosem, pękła mi głowica i mam w dobrej cenie głowice z e34 2.0 z vanosem wydaje mi się że to M50. Pytanie czy założę głowicę z M50 do M52 bez problemu i będzie to chodzić jak należy?? Kolektory itp będzie wszystko pasować? Uszczelka pod głowicę taka sama jak miałem??