Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedzcie mi , co i jak zacząć zdejmować (pomijam plastikowe osłony nazywane elementami akustycznymi) aby dotrzeć do odmy (sprawdzenie jej, wymiana)

to moja odma

a to moj kolektor

budowa mojego silnika

patrze na silnik i brakuje mi weny do tego :mad2:

Opublikowano

witam kolego..

jestem po swiezo wymienionej odmie ... jesli sam masz zamiar to zrobic to chyle czola...

powiem ci tak duzo zeczy do zdemontowania..jesli masz kase to bardziej sie oplaca oddac do warsztatu .

akurat w tym przypadku szkoda czasu na nauke...po prostu dlugo ci sie zejdzie...jesli chcesz to sam zrobic to moge ci oisac co masz zdemontowac zzeby sie dostac do odmy.a czy poskladasz to do kupy tego nie wiem...ja placilem 200pln i uwazam ze to sa dobrze wydane pieniadze..

Opublikowano
witam mam taki sam dylemat, a mianowicie mam juz nowa odme i probuje sie dowiedziec czy ja wymienie bez sciagania kolektora. zdemontowalem caly filtr powietrza ale od dolu to duzo miejsca nie ma widze tylko dolna czesc odmy i wetpie zebym dal rade ja wymienic. a co do kolektora to zastanawiam sie czy bede musial sciagac listwe zasilajaca, bo rurka z listwy laczy sie z przewodem doprowadzajacym paliwo za silnikiem i ciezki dostep jest.